Susirūpino, ar Kaunas pratęs viešojo transporto lengvatą ukrainiečiams: štai ką nusprendė

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pastebėjo, jog į Kauną 2022 metais atvykusiems karo pabėgėliams nėra pratęsta lengvata naudotis viešuoju miesto transportu. Kauno miesto savivaldybės atstovas tikina – lengvata bus sugrąžinta.

Kauno miesto savivaldybės atstovas tikina – lengvata ukrainiečiams bus sugrąžinta.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Kauno miesto savivaldybės atstovas tikina – lengvata ukrainiečiams bus sugrąžinta.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Kauno miesto savivaldybės atstovas tikina – lengvata ukrainiečiams bus sugrąžinta.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno miesto savivaldybės atstovas tikina – lengvata ukrainiečiams bus sugrąžinta.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2023, 11:26 AM, atnaujinta May 6, 2023, 8:20 PM

„Ukrainos spaudoje pranešta, kad didieji Lietuvos miestai – Vilnius, Kaunas ir Klaipėda pratęsė lengvatą. Pasiteiravus Vilniaus ir Klaipėdos savivaldybės, jie be jokių išlygų pratęsė nuolaidas visiems karo pabėgėliams iš Ukrainos – nepriklausomai nuo to, ar jie atvyko 2022, ar 2023 metais.

Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu (Nr. T-611 2022 12 20), lengvata suteikta tik 2023-aisiais atvykusiems pabėgėliams, o kitiems nepratęsė. Nejau Kaunas jungiasi prie kai kurių karą Ukrainoje remiančių Lietuvos oligarchų?“ – retoriškai klausė kaunietis.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę dėl išaiškinimo, ar tikrai lengvata kelionėms viešuoju transportu Kaune ukrainiečiams nebus pratęsta.

Situaciją nušvietė Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Į Kauną atvykstantiems ukrainiečiams numatyta vienerių metų 99 proc. lengvata kelionėms viešuoju transportu. Ją gauna ir šiemet į Kauną atvykę nuo karo bėgantys Ukrainos piliečiai.

Pastebėjome, kad viešojo transporto poreikis nemažėja ir tarp daugiau kaip metus Kaune gyvenančių ukrainiečių, todėl artimiausiame tarybos posėdyje – gegužės 23 d. – lengvata bus pratęsta ir jiems“, – teigė M. Matusevičius.

Primename, kad Vilniaus taryba pernai gruodį nusprendė užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl Rusijos pradėto karo, 2023 m. taikyti 100 proc. lengvatą važiavimui vietinio reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais.

Atitinkamai, karo zoną palikusiems ir uostamiestį pasirinkusiems ukrainiečiams Klaipėda suteikia galimybę nemokamai naudotis viešuoju miesto transportu. Kontrolieriams ukrainiečiai turi pateikti tik savo asmens dokumentą – bilietų ar kitų dokumentų nereikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.