Sostinėje užtvindytos gatvės liks prisiminimuose: įgyvendintas 20 mln. eurų atsiėjęs projektas

Sostinės gatvių užtvindymas vasaros lietingomis dienomis – neišvengiamas. Tačiau miesto savivaldybė skelbia, kad nuo šiol gatvių užtvindymo rizika bus suvaldyta. Baigtas beveik 2 metus vykdytas projektas – Šeškinėje nutiesti magistraliniai paviršių nuotekų tinklai, surinksiantys šiaurinės miesto dalies lietaus vandenį.

Šeškinėje nutiesti magistraliniai paviršių nuotekų tinklai, surinksiantys šiaurinės miesto dalies lietaus vandenį.<br>„Grinda“ nuotr.
Šeškinėje nutiesti magistraliniai paviršių nuotekų tinklai, surinksiantys šiaurinės miesto dalies lietaus vandenį.<br>„Grinda“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 2:28 PM

Virš po žeme esančios vandens talpyklos įrengta ir rekreacinė teritorija, kur gyventojai ir miesto svečiai galės leisti savo laisvalaikį. Projektas savivaldybei kainavo beveik 20 milijonų eurų.

Toks cirkas – kaip skęstantis Vilnius – baigsis, sako miesto meras Valdas Benkunskas.

„Šitas projektas gali būti pavyzdžiu visai Lietuvai, kaip įgyvendinant didelio masto svarbius infrastruktūros objektus, galima padaryti erdves, kurios yra atviros ir pritaikytos vilniečiams, turim puikų pėsčiųjų taką prie šio baseino, kur galim leisti laisvalaikį, sutvarkyta aplinka, yra naudotos tvarios medžiagos ir iš esmės tai yra ne tik infrastruktūrinis projektas, bet ir Vilniaus miesto erdves papuošiantis objektas“, – teigia V.Benkunskas.

„Miesto vadovybės noras, kad ta erdvė būtų pritaikyta visuomenei, o ne tik plikas betonas būtų paliktas atvirai. Tai buvo integruoti sprendimai į rekreacinę zoną, ji patobulinta ir pritaikyta viešoji erdvė“, – merą papildo projekto vadovas Tadas Autukas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.