Gelbėtojai į Klaipėdos pliažus sugrįš su nauja technika: štai ką įsigijo

Jau birželio 1 dieną Klaipėdos paplūdimiuose pradės budėti gelbėtojai ir bus pristatyta nauja gelbėtojų technika. Šią dieną 13 val. II Melnragės paplūdimyje vyks ir mėlynosios vėliavos – švarios ir saugios aplinkos simbolio – įteikimo ceremonija. Mėlynoji vėliava šiemet suteikta dviem Klaipėdos miesto savivaldybės paplūdimiams – I Smiltynės ir II Melnragės.

A. Siakki pasidžiaugė, kad šiemet gelbėtojų darbą palengvins ir įsigyta nauja technika.<br>P.Matulevičiaus/„Vakarų ekspresas“ nuotr.
A. Siakki pasidžiaugė, kad šiemet gelbėtojų darbą palengvins ir įsigyta nauja technika.<br>P.Matulevičiaus/„Vakarų ekspresas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Matulevičius

2023-05-31 11:58

„Vasaros sezonui esame visiškai pasiruošę. 70 gelbėtojų rūpinsis klaipėdiečių ir miesto svečių saugumu. Jie budės 12 postų Smiltynėje, Melnragės ruožuose ir Giruliuose“, – sakė BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas, gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

A. Siakki pasidžiaugė, kad šiemet gelbėtojų darbą palengvins ir įsigyta nauja technika.

Tuoj pat jis patikslino: „Dabar jau turime keturis vandens motociklus ir iš viso keturis keturračius. Du keturračiai iš ankstesnių metų mažesni – dviviečiai. O dabar jau su krovininiais keturračiais galėsime gabenti ir techniką, ir vienu metu – daugiau žmonių. Taip pat turime ir dvi motorines gumines valtis. Taigi, esant situacijai, kai vienu metu skęsta daugiau žmonių, tokia technika labai pagelbėja.“

Jis akcentavo, kad pagrindinė gelbėtojų užduotis yra įdėmiai stebėti poilsiautojus pliaže ir daryti viską, kad iki skendimo net nebūtų prieita.

„Geriausi gelbėtojai yra tie, kurie užkardo skendimo situacijas. Geriausia to prevencija – nuolat žmonėms aiškinti ir juos šviesti, kad Baltijos jūra yra pavojinga ir kad viena neapdairi klaida gali nusinešti gyvybę“, – „Vakarų ekspresui“ sakė A. Siakki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.