„Lietuvos geležinkeliai“ liepos 11–12 dienomis didins reisų skaičių tarp Vilniaus ir Kauno, užtikrins saugumą strateginiuose objektuose

Lietuvai ruošiantis pirmą kartą šalies istorijoje Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupė informuoja, kad liepos 11–12 dienomis bus užtikrintas ne tik saugumas strateginiuose objektuose, bet ir didinamas reisų tarp Vilniaus ir Kauno skaičius.

LTG liepos 11–12 dienomis didins reisų skaičių tarp Vilniaus ir Kauno, užtikrins saugumą strateginiuose objektuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LTG liepos 11–12 dienomis didins reisų skaičių tarp Vilniaus ir Kauno, užtikrins saugumą strateginiuose objektuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 11:14 AM

LTG Verslo atsparumo direktoriaus Edvino Kerzos teigimu, ruošdamasi NATO viršūnių susitikimui, įmonė įgyvendina specialų veiksmų planą, kuriuo bus užtikrintas saugumas bei pasiruošimas atremti galimas provokacijas.

„NATO viršūnių susitikimas yra istorinis įvykis. Pasiruošimas jam reikalauja didžiulio organizacinio darbo, LTG komandos susitelkimo ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo. Planuodami grupės pasirengimą liepos 11–12 dienoms, pagrindinį dėmesį telkiame į du tikslus: sklandaus traukinių eismo užtikrinimą bei papildomą dėmesį saugumui“, – sakė E. Kerza.

Anot jo, stiprinant atsparumą galimoms išorės provokacijoms, didinamas visos LTG grupės darbuotojų informuotumas apie galimas rizikas ir jų suvaldymo mechanizmus. Taip pat stiprinama apsauga strateginiuose objektuose, geležinkelio stotyse, tranzitinių traukinių eismas iš Vilniaus geležinkelio stoties nukreipiamas kitomis kryptimis, nedirbs stoties teritorijoje esantys Geležinkelių muziejus ir Bėgių parkas.

Skelbiama, kad liepos 11–12 dienomis, atsižvelgiant į išaugusius keleivių srautus tarp Vilniaus ir Kauno, bus didinamas maršruto Vilnius–Kaunas–Vilnius reisų skaičius piko valandomis. Tokiu žingsniu siekiama padidinti galimybes viršūnių susitikimo dienomis keliauti be automobilių, užtikrinti sklandų susisiekimą tarp didžiųjų šalies miestų tiek keleiviams, tiek užsienio delegacijų svečiams.

ELTA primena, pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų. Apie galimybę dalyvauti renginyje yra užsiminęs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?