Likimo valiai paliktas automobilis trukdo asfaltuoti gatvę: stengiasi surasti šeimininką

Viename Kėdainių miesto miegamųjų rajonų kelininkai pradėjo darbus – čia bus asfaltuojamas pravažiuojamasis keliukas tarp kiemų. Šių darbų ne vienerius metus laukė aplinkinių kvartalų gyventojai, nes iki šiol šis keliukas buvo privatus ir čia buvo atliekamas tik kosmetinis remontas. Kai pagaliau darbuotis atvyko kelininkai, paaiškėjo, kad darbų vykdyti nepavyks, mat jiems trukdo likimo valiai paliktas lengvasis automobilis.

Kelininkai išsiaiškino, kad lengvasis automobilis „Audi“ čia stovi gana seniai. Automobilio ir padangos tuščios, ir durys neužrakintos.<br>D.Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr.
Kelininkai išsiaiškino, kad lengvasis automobilis „Audi“ čia stovi gana seniai. Automobilio ir padangos tuščios, ir durys neužrakintos.<br>D.Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr.
Paliktas automobilis trukdo tinkamai atlikti aikštelės remonto darbus.<br>D.Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr.
Paliktas automobilis trukdo tinkamai atlikti aikštelės remonto darbus.<br>D.Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas

Jun 27, 2023, 10:28 AM

Pradėjo darbus

AB „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnybos kelininkai darbus Respublikos gatvėje, ties 12A pastatu ir jo prieigose, pradėjo praėjusią savaitę. Buvo numatyta, kad pravažiuojamasis keliukas ir aikštelė bus išasfaltuoti per keletą savaičių.

Tačiau darbai stringa. Ir jie stringa ne dėl kelininkų kaltės, ne dėl biurokratinių vingrybių, o dėl likimo valiai palinko lengvojo automobilio.

„Dabar atliekami paruošiamieji darbai. Eismą uždarėme šiame pravažiavime. Čia visa gatvelė bus naujai išlieta, visur bus naujas asfaltas, tad mums reikia ir pagrindą paruošti. Viską kaip ir sutvarkėme, liko tik dalis po šia mašina. Ji trukdo darbams, negalime jų vykdyti“, – skundėsi kelininkai.

Niekam nereikalinga?

Kelininkai išsiaiškino, kad lengvasis automobilis „Audi“ čia stovi gana seniai. Automobilio ir padangos tuščios, ir durys neužrakintos.

„Niekam jo nereikia. Atrodo, kad nebloga mašina, tikrai ne senas kledaras, tikrai dar gera mašina. Kodėl ji čia palikta likimo valiai, neaišku. Niekas nežino“, – dėstė vyrai.

Aiškinsis, ką daryti

AB „Kelių priežiūra“ kreipėsi į Kėdainių rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių. Skyriaus darbuotojai stengiasi surasti automobilio savininką, jį įspėti.

Sulaukus pranešimo apie stovintį apleistą automobilį, pirmiausia jo savininkas gauna reikalavimą per kelias darbo dienas patraukti transporto priemonę. Taip padaryta ir šiuo atveju.

Paprastai į Viešosios tvarkos skyriaus specialistų reikalavimus patraukti kieme stovintį neeksploatuojamą automobilį yra reaguojama, o jei to nepadaroma, pagal galiojančius teisės aktus, neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose ir po savivaldybės, policijos ar kitos suinteresuotos institucijos pareigūno rašytinio perspėjimo nesiėmimas priemonių ja pasirūpinti atsieina nuo 70 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai, bauda siekia nuo 140 iki 300 eurų.

Savivaldybės administracija ragina transporto priemonių savininkus pasirūpinti be priežiūros bendro naudojimo vietose paliktomis neeksploatuojamomis transporto priemonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.