Lietuvos Raudonasis kryžius sulaukė kaltinimų švaistant paramą: paaiškino, iš kur gavo prabangius automobilius

Socialinėje erdvėje pasirodė informacija, esą „Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija“ įsigijo du prabangius automobilius be lizingo, pašiepiami organizacijos tikslai, o komentaruose kilo nemenkas pasipiktinimas. Organizacijos atstovė paaiškina, kad automobiliams įsigyti nebuvo naudojamos aukos, o tai yra kitos draugijos dovana.

Organizacijos atstovė paaiškina, kad automobiliams įsigyti nebuvo naudojamos aukos, o tai yra kitos draugijos dovana.<br>Lietuvos raudonojo kryžiaus draugijos nuotr.
Organizacijos atstovė paaiškina, kad automobiliams įsigyti nebuvo naudojamos aukos, o tai yra kitos draugijos dovana.<br>Lietuvos raudonojo kryžiaus draugijos nuotr.
Padovanotas „Mercedes-Benz“ G klasės automobilis.<br>Lietuvos raudonojo kryžiaus draugijos nuotr.
Padovanotas „Mercedes-Benz“ G klasės automobilis.<br>Lietuvos raudonojo kryžiaus draugijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 11:27 AM

Paskelbė įrašą

Vienas vartotojas socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė įrašą, kuris šiuo metu jau yra pažymėtas kaip melaginga informacija, tačiau juo buvo pasidalinta daugiau nei 650 kartų.

Jame rašoma, kad „Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija“ įsigijo du prabangius G klasės „Mercedes-Benz“ automobilius, kurie kainuoja virš 120 tūkst. eurų ir net nepasinaudojo lizingo paslauga.

Iš tiesų, „Rekvizitai.lt“ yra pateikta informacija, kad organizacijai priklauso su „Mercedes-Benz G 350 d“ automobiliai. Jie įmonės vardu registruoti dar pernai. Vienas 2022 m. lapkričio 21 d, kitas – diena vėliau.

Įraše cituojamas organizacijos kvietimas aukoti ir padėti žmonėms, kuriems to reikia labiausiai, taip jį pašiepiant, esą aukų lėšos keliauja ne pagalbai, bet automobilių pirkimui.

Komentatorių stovyklos pasidalino į dvi grupes, vieni puolė organizaciją dėl netinkamai naudojamų lėšų, kiti gynė sakydami, jog tai yra dovana.

„Man patinka, kai pridurkai aukoja, o aukos perka mašinas, atlyginimus didžiausius sau moka. Avių banda tegul ir toliau viską atiduoda aferiūgoms“, – savo pastebėjimais dalinasi viena komentatorė.

„Šiuos automobilius padovanojo Vokietijos Raudonasis kryžius. Pasitikrinkite informaciją prieš „aikčiodami“ čia“, – komentaruose pataria kitas vyriškis.

Automobiliai – dovana

Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos komunikacijos vadovė Luka Lesauskaitė patvirtina, kad prabangūs automobiliai yra dovana iš Vokietijos.

„Praėjusiais metais mūsų kolegos iš Vokietijos Raudonojo kryžiaus kartu su „Mercedes-Benz“ atstovybe nusprendė Lietuvos Raudonajam kryžiui padovanoti du automobilius“, – informuoja L.Lesauskaitė.

Jos teigimu, šiuos automobilius buvo bandoma pakeisti kitokiais, tačiau nesėkmingai.

„Iškart kreipėmės į kolegas dėl kitokių automobilių arba galimybės šiuos parduoti ir įsigyti kitokio tipo automobilius, tačiau to padaryti nebuvo leista. Todėl nusprendėme priimti šiuos G klasės automobilius kaip paramą mūsų organizacijai, nes patys savo transporto neturėjome“, – tikina L.Lesauskaitė.

Tokio automobilio išlaikymas taip pat nėra pigus, tam reikia daug papildomų lėšų, todėl vokiečiai skyrė ne tik transporto priemones, bet ir paramą jų išlaikymui.

Anot Raudonojo kryžiaus komunikacijos vadovės, vienu automobiliu naudojasi Vilniaus, o kitu – Kauno filialai, nes jie yra didžiausi. Transporto priemonės yra skirtos vežti paramą, su jomis patogu pasiekti atokias vietoves ir jie nėra naudojami kasdien.

Apie tai, kad prabangūs automobiliai yra dovanoti, byloja ir užrašas ant jų durelių: „Už automobilį dėkojame Vokietijos Raudonajam kryžiui“.

Organizaciją tą pačią informaciją pateikė ir iš savo „Facebook“ paskyros pakomentuodama paskelbtą įrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.