Šią savaitę degalai atpigo: Lietuvoje kaina sumažėjo labiausiai

Lietuvoje pirmąkart nuo gegužės pabaigos užfiksuotas abiejų degalų rūšių vidutinių kainų sumažėjimas, informuoja Lietuvos energetikos agentūra. Jos duomenimis, per savaitę nuo birželio 26 d. iki liepos 3 d. vidutinės degalų kainos mūsų šalyje sumažėjo labiausiai tarp lyginamų Baltijos jūros regiono valstybių: benzinas atpigo 1,2 proc., dyzelinas – 0,9 procento.

Per savaitę Lietuvoje degalai atpigo daugiausiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Per savaitę Lietuvoje degalai atpigo daugiausiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Per savaitę Lietuvoje degalai atpigo daugiausiai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Per savaitę Lietuvoje degalai atpigo daugiausiai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 2:13 PM

Per praėjusią savaitę, vidutinės benzino kainos didėjo Vokietijoje ir Latvijoje (atitinkamai 0,2 proc. ir 0,6 proc.), mažėjo Lenkijoje ir Lietuvoje (atitinkamai 1,1 proc. ir 1,2 proc.), o Estijoje vidutinė kaina nesikeitė.

Palyginimui, Estijoje benzino vidutinė kaina siekia 1,70 Eur/l ir yra 0,21 Eur/l didesnė nei Lietuvoje, o Lenkijoje vidutinė benzino kaina sudaro 1,45 Eur/l.

Dyzelino vidutinės kainos per nagrinėjamą savaitę padidėjo Latvijoje (0,1 proc.), sumažėjo Vokietijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje (atitinkamai 0,2 proc., 0,8 proc. ir 0,9 proc.), o Estijoje vidutinė kaina nesikeitė.

Mūsų šalyje vidutinė dyzelino kaina dabar yra 1,35 Eur/l – tai 0,08 Eur/l mažiau už vidutinę šių degalų kainą Latvijoje ir vis dar mažiau už vidutinę kainą Lenkijoje, kuri ji sudaro 1,39 Eur/l.

Vidutinės degalų kainos šiuo metu visose lyginamose Baltijos jūros regiono valstybėse yra 3–32 proc. (0,05–0,63 Eur/l) mažesnės nei buvo prieš 12 mėnesių. Per šį laikotarpį vidutinė degalų kaina labiausiai sumažėjo Lietuvoje: benzinas atpigo 25 proc., dyzelinas – 32 procentus.

Per birželio mėnesį didmeninė dyzelino kaina padidėjo 0,04 Eur/l, o didmeninė benzino kaina sumažėjo 0,04 Eur/l. Liepos pradžioje, 1–5 d., didmeninės degalų kainos padidėjo apie 0,02 Eur/l.

Praėjusią savaitę Brent naftos kaina siekė 73,6 USD/bbl (tai 2,3 proc. mažiau už ankstesnės savaitės vidutinę kainą). Urals naftos kaina siekė 56,2 USD/bbl (tai 1,4 proc. mažiau už ankstesnės savaitės vidutinę kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.