Vilniaus viešojo transporto tvarkaraščių sistema patiria techninius sutrikimus

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ praneša, kad pirmadienį tinklapis www.stops.lt susidūria su laikinu techniniu sutrikimu ir dėl to viešojo transporto tvarkaraščiai yra neprieinami www.stops.lt, www.judu.lt ir „m.Ticket“ programėlėje.

Vilniaus viešojo transporto tvarkaraščių sistema patiria techninius sutrikimus.<br>JUDU nuotr.
Vilniaus viešojo transporto tvarkaraščių sistema patiria techninius sutrikimus.<br>JUDU nuotr.
Vilniaus viešojo transporto tvarkaraščių sistema patiria techninius sutrikimus.<br>JUDU nuotr.
Vilniaus viešojo transporto tvarkaraščių sistema patiria techninius sutrikimus.<br>JUDU nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 1:25 PM, atnaujinta Jul 10, 2023, 4:25 PM

„Atsiprašome už laikinus nepatogumus, JUDU komanda intensyviai dirba tam, kad sutrikimai būtų kuo greičiau pašalinti, o tvarkaraščiai – vėl prieinami visose platformose“, – rašoma įmonės feisbuko paskyroje.

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) vadovas Liudas Ališauskas pirmadienį sakė, kad prieš Lietuvą vyksta tikslinės DDoS (angl. distributed denial-of-service, liet. paskirstytosios aptarnavimo perkrovos) atakos.

Anot jo, šiuo metu DDoS atakomis trikdomos „m.Ticket“, „m.Parking“ teikiamos paslaugos bei govilnius.lt svetainė.

„Šiuo metu tai yra pagrindinės ryškios paslaugos, kurios reikalingos ir mūsų svečiams. Kalbame apie šias paslaugas – šiuo metu jos yra trikdomos“, – sakė NKSC vadovas.

L. Ališauskas taip pat pranešė, kad sekmadienį Lietuvoje fiksuotos dvi kibernetinės atakos. Vienas incidentas įvyko regioninėje radijo stotyje, kitas – mieste veikiančiame prekybos centre.

Abiejų incidentų metu buvo sutrikdyta trečiųjų šalių internetu teikiama muzikos transliacijos paslauga, kai pakeitus originalų grojaraštį vietoj jo buvo pradėta transliuoti su dezinformacija susijusi informacija.

„Susisiekimo paslaugų“ atstovė Greta Vasiliauskaitė Eltai pakomentavo, kad sutrikusi programėlės „m.Ticket“ veikla gali kelti nepatogumų planuojantis keliones ir sekant viešojo transporto judėjimą realiu laiku, todėl kol kas rekomenduojama naudoti „Google Maps“ ir „Trafi“ programėles.

„Dėl įvykusios kibernetinės atakos „m.Ticket“ šiuo metu veikia su sutrikimais, kurie yra sprendžiami. Tikimės, kad visiškas programėlės funkcionalumas bus atstatymas artimiausiu metu“, – sakė ji.

NATO viršūnių susitikimo metu, liepos 10–13 dienomis, Vilniaus miesto viešuoju transportu leidžiama važiuoti nemokamai. Taip siekiama sumažinti galimus nepatogumus dėl įvestų eismo ribojimų, o viešuoju transportu nemokamai gali važiuoti tiek vilniečiai, tiek sostinės svečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.