Lietuvos policijos tarnybiniai automobiliai perduodami Moldovos ir Ukrainos pareigūnams

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui humanitariniais tikslais perduoti dvi Policijos departamento transporto priemones Moldovos ir Ukrainos tarnyboms.

Lietuvos policijos tarnybiniai automobiliai perduodami Moldovos ir Ukrainos pareigūnams.<br>Asociatyvi Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Lietuvos policijos tarnybiniai automobiliai perduodami Moldovos ir Ukrainos pareigūnams.<br>Asociatyvi Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Departamentas sutiko perduoti po transporto priemonę „Mercedes Benz Vito“.<br>Asociatyvi Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Departamentas sutiko perduoti po transporto priemonę „Mercedes Benz Vito“.<br>Asociatyvi Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-12 14:13

Policijos departamentas, atsižvelgęs į gautuose prašymuose nurodytas aplinkybes ir į tai, kad departamentas bendradarbiauja su Moldovos ir Ukrainos tarnybomis, sutiko perduoti po transporto priemonę „Mercedes Benz Vito“ Moldovos Respublikos policijai ir Ukrainos nacionalinei policijai.

Policijos departamentui adresuotame laiške Moldovos policija pažymi, kad pastaraisiais metais patiria rimtų iššūkių viešojo saugumo srityje.

Moldovos policija, siekdama atremti rizikas ir grėsmes, tokias kaip prekyba žmonėmis, prekyba narkotikais ir ginklais, pinigų plovimas, ieškomų asmenų paieška ir pan., turi naudoti modernius techninius sprendimus ir įrangą, kuri pagerintų situaciją.

Tuo metu Ukraina susiduria su žiauria Rusijos federacijos agresija. Dėl karo veiksmų buvo apgadinta arba sunaikinta nemaža dalis Ukrainos nacionalinės policijos tarnybinių transporto priemonių. Naujas tarnybinis transportas labai reikalingas, siekiant patenkinti Ukrainos gyventojų humanitarinius poreikius.

Lietuva pastaraisiais metais sutelkė maksimalias pastangas, kad užtikrintų nenutrūkstamą paramos srautą Ukrainai.

Vidaus reikalų sistemos palaikymas apima ginklus, gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įrangą, apsaugos priemones, maistą ir kitus daiktus. Bendra Vidaus reikalų ministerijos ir pavaldžių įstaigų suteikta parama nuo karo pradžios Ukrainai siekia 15 mln. eurų. Taip pat išsiųsti Lietuvos ekspertai padėjo Ukrainos valdžiai tirti karo nusikaltimus ir išminuoti šalies teritoriją.

Be to, per karą nukentėjusiems Ukrainos teisėsaugos pareigūnams suteiktos reabilitacijos paslaugos gydymo įstaigose.

Lietuva taip pat visapusiškai remia Moldovą ir yra pasirengusi suteikti savo paramą bei patirtį visose vidaus reikalų srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024