Pirmąjį pusmetį hibridinių automobilių skaičius augo sparčiau nei benzininių

Lietuvos energetikos agentūros (LEA) statistikos duomenys rodo, kad šalyje nuosekliai daugėja elektra varomų automobilių dalis transporto sektoriuje. O pirmąjį šių metų pusmetį įregistruotų naujų hibridinių lengvųjų automobilių skaičius aplenkė benzinu varomų automobilių įregistravimo skaičių, praneša LEA.

Pirmąjį pusmetį hibridinių automobilių skaičius augo sparčiau nei benzininių.<br>Unsplash nuotr.
Pirmąjį pusmetį hibridinių automobilių skaičius augo sparčiau nei benzininių.<br>Unsplash nuotr.
Pirmąjį pusmetį hibridinių automobilių skaičius augo sparčiau nei benzininių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pirmąjį pusmetį hibridinių automobilių skaičius augo sparčiau nei benzininių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 12:15 PM

Per 2023 m. pirmąjį pusmetį Lietuvoje įregistruota 2 160 lengvųjų (M1 kategorijos) grynųjų elektromobilių, iš kurių 1 009 nauji ir 1 151 naudoti.

Per šešis šių metų mėnesius įregistruoti lengvieji (M1) elektromobiliai sudarė 2,47 proc. visų šios kategorijos transporto priemonių: nauji elektromobiliai užėmė 6,87 proc. parduotų naujų transporto priemonių rinkos, naudoti – 1,32 proc. naudotų transporto priemonių rinkos.

Tuo metu sparčiai didėjo įregistruotų lengvųjų hibridinių, t. y. benzinu-elektra ir dyzelinu-elektra varomų transporto priemonių skaičius: per šešis šių metų mėnesius įregistruoti 5 824 nauji hibridiniai lengvieji (M1) automobiliai.

Tai sudarė 39,63 proc. visų naujų lengvųjų automobilių rinkos ir aplenkė benzinu varomų šios kategorijos naujų transporto priemonių skaičių: benzininių automobilių įregistruota 5 748 ir tai sudarė 39,15 proc. visų per pusmetį įregistruotų naujų lengvųjų automobilių, rašoma pranešime.

Lietuvos kelių transporto priemonių registre yra duomenys apie 66 122 įregistruotas hibridines lengvąsias (M1 kategorijos) transporto priemones, iš kurių 6 036 yra iš išorės įkraunami hibridai (PHEV).

Lengvųjų krovininių (N1 kategorijos) elektromobilių skaičius Lietuvoje nuosekliai auga: iš viso birželį registre buvo 276 lengvieji komerciniai elektromobiliai.

2023 m. liepos 1 d. Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registre iš viso buvo įregistruota 9 487 M1 ir N1 kategorijos grynieji elektromobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.