„Bolt“ lietuviškai ar angliškai nekalbančius vairuotojus atskiria į naują kategoriją

Nuo pirmadienio pavėžėjimo paslaugų programėlėje „Bolt“ turėtų atsirasti nauja kategoriją „Basic“, kuriai bus priskiriami prastesnius automobilius vairuojantys ir lietuviškai arba angliškai nesusikalbantys vairuotojai.

„Bolt“ lietuviškai ar angliškai nekalbančius vairuotojus atskiria į naują kategoriją.<br>bolt.eu nuotr.
„Bolt“ lietuviškai ar angliškai nekalbančius vairuotojus atskiria į naują kategoriją.<br>bolt.eu nuotr.
„Bolt“ lietuviškai ar angliškai nekalbančius vairuotojus atskiria į naują kategoriją.<br>A.Srėbalienės nuotr.
„Bolt“ lietuviškai ar angliškai nekalbančius vairuotojus atskiria į naują kategoriją.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Edgaras Savickas

2023-08-18 15:00

Kaip Eltą informavo „Bolt“ ryšių su visuomene vadovas Mantas Čižas, nauji reikalavimai bus keliami vairuotojams, dirbantiems šiuo metu populiariausioje platformos kategorijoje, programėlėje pažymėtoje tiesiog „Bolt“.

„Tokiu būdu siekiame finansiškai motyvuoti tuos vairuotojus, kurie daugiau investuoja į transporto priemones ir jų priežiūrą, bei teikia pavėžėjimo paslaugas, atitinkančias jiems keliamus reikalavimus. Tuo pačiu vartotojai, visada ieškantys aukštesnės kokybės, turės daugiau pasirinkimų.

Svarbiausias ir esminis pokytis – tai automobilių atranka. Pavežėjimo paslaugas „Bolt“ kategorijoje vairuotojai galės teikti vairuodami naujesnius, ekonomiškesnius ir švaresnius automobilius – sistema pati identifikuos automobilio modelį pagal mūsų sudarytą sąrašą, o likusieji modeliai bus automatiškai priskiriami „Basic“ kategorijai.

Tai anaiptol nereiškia, kad minėtoje kategorijoje galės būti registruojamas bet koks automobilis – minimalūs reikalavimai pavežėjų automobiliams išlieka tokie patys. Tikimės, kad ilgainiui ir vartotojai įvertins skirtumą tarp šių kategorijų ir įvertins kokybę, tačiau kol kas naujoji tvarka bus testuojama ir nuodugniai vertinama“, – pasakojo jis.

M. Čižas Eltai taip pat patvirtino, kad griežtesni standartai bus keliami ir bendravimui bei elgesiui.

„Žinome, kad geriausiems mūsų vairuotojams nereikia priminti svarbiausių kokybiškos pavežėjimo paslaugos dedamųjų, tačiau griežtesnius standartus atnaujintoje „Bolt“ kategorijoje taikysime ir bendravimui bei elgesiui – reikalausime laisvai susikalbėti su keleiviais lietuvių arba anglų kalbomis. Paaiškėjus, kad to įgyvendinti nepavyksta, vairuotojas veiklą galės tęsti „Basic“ kategorijoje.

Kaip ir anksčiau, iš vairuotojų, kurie platformoje registruojasi su užsienyje išduotu vairuotojo pažymėjimu, prašysime bazinio anglų kalbos žinių sertifikato, o periodiškai kiekvienas vairuotojas privalės identifikuoti savo tapatybę pasidarydamas asmenukę.

Abiejose minėtose kategorijose registruoti automobiliai bus pasiekiami kitose, mūsų vartotojų mėgstamose kategorijose: vaikiška kėdutė, su augintiniu, XL ir kitose“, – pridūrė jis. Anksčiau skelbta, kad „Bolt“ paslaugos teikiamos 23 Lietuvos miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.