Skelbia, kokius naujus automobilius labiausiai perka lietuviai: visas markių ir modelių sąrašas

Autoplius.lt kas ketvirtį rinkai pristato Barometrą – detalią Lietuvos automobilių rinkos statistiką. Tačiau barometre galima rasti labai daug ir įvairios informacijos, todėl dalis temų šiek tiek nublanksta prieš kitas.

„Kia Sportage“.<br>Gamintojo nuotr.
„Kia Sportage“.<br>Gamintojo nuotr.
„Renault Trafic“.<br>Gamintojo nuotr.
„Renault Trafic“.<br>Gamintojo nuotr.
„Renault Master“.<br>Gamintojo nuotr.
„Renault Master“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen ID.3“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen ID.3“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen ID.4“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen ID.4“.<br>Gamintojo nuotr.
„Tesla Model Y“.<br>Unsplash nuotr.
„Tesla Model Y“.<br>Unsplash nuotr.
„Hyundai Kona“.<br>Gamintojo nuotr.
„Hyundai Kona“.<br>Gamintojo nuotr.
„Nissan Leaf“.<br>Gamintojo nuotr.
„Nissan Leaf“.<br>Gamintojo nuotr.
„Dacia Spring“.<br>Gamintojo nuotr.
„Dacia Spring“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi Q8 E-Tron“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi Q8 E-Tron“.<br>Gamintojo nuotr.
„Toyota RAV4“.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
„Toyota RAV4“.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 4:57 PM

Viena tokių – mūsų tautiečių mėgstamų automobilių modelių pasirinkimas. Todėl šiame straipsnyje Autoplius.lt plačiau gilinasi į naujų automobilių modelius, kurie tapo populiariausiu mūsų tautiečių pasirinkimu antrą šių metų ketvirtį. Žinoma, nepamirštant ir elektromobilių.

Naujas automobilis mūsų šalyje antrojo 2023 metų ketvirčio duomenimis vidutiniškai kainuoja 37,3 tūkst. eurų. Ir nors pastarieji šiuo metu sudaro vos daugiau nei 11 proc. visų per minėtą ketvirtį įvykusių sandorių – jų dalis auga.

„Toyota RAV4“ – vienas populiariausių automobilių pasaulyje ir pats populiariausias naujas modelis Lietuvoje. „RAV4“ modelis ypač patrauklus rinkai dėl savo pakelto SUV tipo kėbulo, ekonomiškų, hibridinių variklių, komfortiškos važiuoklės ir prieinamos kainos, kuri prasideda nuo 37,6 tūkst. eurų hibridinėje versijoje. Per antrą 2023 metų ketvirtį mūsų šalyje buvo parduoti 356 tokie automobiliai.

„Volkswagen T-Cross“ – mažas, mielas ir kompaktiškas krosoveris. Pastarasis yra idealus važiavimui didmiesčio gatvėms. Nedidelis kėbulas, mažataršiai, ekonomiški varikliai, vos 19,5 tūkst. eurų siekianti kaina ir „Volkswagen“ siūloma kokybė lėmė modelio populiarumą. Per ketvirtį parduoti 349 modeliai. Atsilikimas nuo „RAV4“ – vos 7 vnt.

„Toyota Corolla“. Šis modelis, kaip ir „RAV4“ jau ilgą laiką puikuojasi populiariausių naujų automobilių modelių lentelėje. Per daugybę metų „Corolla“ užsitarnavo patikimo modelio vardą. Ko gero, būtent tai ir taupūs hibridiniai varikliai lėmė jo populiarumą.

„Corolla“ – populiariausias, naujas ne SUV tipo kėbulą turintis automobilis Lietuvoje. Per ketvirtį parduotas 321 „Corolla“. Kainos startas – 28,4 tūkst. eurų už hibridą.

„Skoda Octavia“ jau seniai tapo itin mėgstamu Lietuvos vairuotojų pasirinkimu. Gamintojas su šiuo modeliu siūlo erdvę, neblogą komforto lygį ir patikimumą už prieinamą kainą, kuri startuoja nuo 28 tūkst. eurų. Per antrą 2023 metų ketvirtį parduoti 309 nauji „Octavia“ automobiliai.

„Kia Sportage“. Šis vidutinio dydžio SUV pirkėjus sužavėjo savo 2021 metais išleisto modelio futuristiniu dizainu ir naujų technologijų gausa. Ilgai galiojanti garantija taip pat daro modelį itin patraukliu pasirinkimu pirkėjams. Per ketvirtį parduoti 278 „Sportage“, o kaina prasideda nuo 27,5 tūkst. eurų.

„Volkswagen Tiguan“. Jei pirmoji „Volkswagen Tiguan“ karta nebuvo itin populiari, tai antrosios pardavimai nuo pat pasirodymo klostosi puikiai. Net ir atnaujinus modelį sėkmė nuo jo nenusisuko. Šis vidutinio dydžio SUV turi puikų važiavimo komfortą, kokybiškas medžiagas ir užtarnautą reputaciją.

Kaina prasideda nuo 30,2 tūkst. eurų. Per ketvirtį parduoti 265 „Tiguan“. Įdomu kaip seksis naujajai modelio versijai, kurią gatvėse turėtume pamatyti 2024 pradžioje.

„Renault Trafic“ – pirmasis komercinis modelis, kurį matome šiame sąraše. Kai kalba eina apie verslą, transporto priemonių pirkimą ir nuomą, „Renault Trafic“ – vienas iš populiariausių pasirinkimų. Per daugybę metų gamybos modelis įrodė, kad yra patikimas ir ilgaamžis.

O ir modelio kaina, prasidedanti nuo 30 tūkst. eurų, pritraukia dar daugiau pirkėjų. Per ketvirtį parduotas 221 „Renault Trafic“.

„Skoda Kamiq“. Šis, vis dar ganėtinai naujas, kompaktiškas SUV – puiki „Škoda“ atsvara „T-Cross“ modeliui. O ir kaina panaši. Ji prasideda nuo 19,7 tūkst. eurų. Per balandžio, gegužės ir birželio mėnesius Lietuvoje buvo parduota 216 naujų „Kamiq“.

„Toyota C-HR“. Nors apie šio modelio dizainą galite išgirsti kontraversiškų nuomonių – išskirtinės, ryškios linijos, ekologiški varikliai ir galimybė rinktis hibridą, leido „C-HR“ modeliui pasiekti 9 – ąją „Top 10“ sąrašo vietą.

Per antrą ketvirtį Lietuvos vairuotojai įsigijo 200 naujų „C-HR“. O hibridinio modelio kaina startuoja nuo 29,6 tūkst. eurų.

„Renault Master“. Dar vienas verslo pasaulyje populiarus ir vertinamas komercinis automobilis – „Renault Master“. Jis patikimas, talpesnis už „Trafic“ ir puikiai atitinka verslo poreikius.

33 tūkst. eurų siekianti kaina pirkėjams pasirodė logiška ir padėjo auginti modelio pardavimus. Per ketvirtį pirkėjai įsigijo 189 „Master“ modelius. Populiariausi naujų elektromobilių modeliai:

Jei antrąjį 2023 metų ketvirtį iš visų į Lietuvą importuotų automobilių elektromobiliai sudarė vos 1,8 proc., tai per tą patį laikotarpį net 7 proc. naujų automobilių pirkėjų pasirinko tik elektra varomą transportą.

Elektromobiliai po truputį užima vis didesnę rinkos dalį. Tai ekologiškas ir technologiškai pažangus sprendimas, kuris iš anksto pasiruošus leidžia už keliones mokėti itin pigiai, o kartais ir visai nemokėti.

Populiariausių naujų elektromobilių „Top 10“ Lietuvoje atrodo štai taip:

„Tesla Model Y“. Šis „Tesla“ elektromobilis su dideliu viena įkrova nuvažiuojamu atstumu tapo vienu iš dviejų populiariausių pirkėjų pasirinkimų. Šių modelių per antrąjį metų ketvirtį parduota 52 vnt. Tiesa, už pačią pigiausią modelio versiją teks pakloti bent 50 tūkst. eurų.

„Skoda Enyaq“. Šis, didžiausias „Škoda“ gamintojo parduodamas elektrinis SUV modelis paskutiniu metu vis labiau pritraukia pirkėjų dėmesį. Tai – tiesioginis „Tesla Model Y“ konkurentas.

Mat tiek kainos, tiek nuvažiuojamas atstumas, tiek ir automobilio dydis yra itin panašūs. Abu gali įveikti po maždaug 390 kilometrų viena įkrova WLTP skaičiavimais. Nupirkti 52 nauji „Enyaq“ per ketvirtį.

„Volkswagen ID.4“. Tai dar vienas, šįkart vokiškas, elektrinis SUV ir tiesioginis aukščiau paminėtų automobilių konkurentas tiek kainos, tiek galimybių prasme. Tiesa, „ID.4“ per ketvirtį parduota 5 modeliais mažiau – 47 vnt.

„Nissan Leaf„ – jau nebe pionierius elektromobilių rinkoje. Šis hečbeko kėbulą turintis modelis tęsia savo sėkmės istorijč Lietuvoje. Per ketvirtį parduoti 38 „Leaf“. Kainos startas – beveik 31 tūkst. eurų.

„Volkswagen ID.3“ dalinasi 4 ir 5 vietas su „Leaf“. Abiejų per tą patį laikotarpį parduota po 38 vnt. Šis kompaktiškas elektrinis automobilis yra šiek tiek brangesnis nei aukščiau minėtas su juo konkuruojantis hečbekas. Kainos prasideda nuo 41 tūkst. eurų.

„Hyundai Kona“ – vidutinio dydžio krosoveris su puikiu viena įkrova nuvažiuojamu atstumu, siekiančiu 300 kilometrų pigiausioje savo versijoje už 35 tūkst. eurų. Per antrą 2023 metų ketvirtį nupirktas 31 „Kona“ automobilis.

„Dacia Spring“ – pigiausias elektromobilis rinkoje, leidžiantis ekologiškai važiuoti visiems. Nors nuvažiuojamas atstumas siekia vos 150 – 180 kilometrų, kainos prasideda vos nuo 20,5 tūkst. eurų.

„Audi Q4 E-Tron“. Į „Top 10“ sąrašą pateko ir 2 premium segmentui atstovaujantys prabangūs elektromobiliai. Pirmasis – „Q4 E-tron“. Tai – WLTP skaičiavimais apie 320 kilometrų viena įkrova galintis nuvažiuoti automobilis, pigiausioje versijoje kainuojantis 51 tūkst. eurų.

„Audi Q8 E-Tron“ – dar didesnis ir dar prabangesnis. Pastarojo kaina prasideda nuo 73 tūkst. eurų, o nuvažiuojamas atstumas – nuo 410 kilometrų. Įdomu tai, kad „Dacia Spring“ bei abu paminėti „Audi“ modeliai dalinasi 7,8 ir 9 vietas. Visų per ketvirtį parduota po 26 vnt.

„Peugeot 2008“. Šis, patrauklaus dizaino elektromobilis, turintis maždaug 300 kilometrų viena įkrova nuvažiuojamą atstumą, užima paskutinę, dešimtąją sąrašo vietą. Parduoti 23 „Peugeot 2008“ per antrą 2023 metų ketvirtį.

Tai buvo pirmoji populiariausių Lietuvos transporto priemonių apžvalgos dalis, kurioje aptarėme naujų automobilių modelius.

Antroje dalyje, kuri pasirodys jau ateinančią savaitę, Autoplius.lt apžvelgs populiariausius naudotus Lietuvos keliais važinėjančius modelius.

Jei galvojate apie naujo automobilio pirkimą, užsukite į Autoplius.lt naujų automobilių katalogą. Čia galite ne tik rasti daugumą automobilių vienoje vietoje, bet ir susilyginti jų kainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.