Aukštaitijos siaurąjam geležinkeliui bus perduotas senovinis garvežys

„Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ informuoja, kad jo dalininkė, Panevėžio miesto savivaldybė, priėmė sprendimą padidinti viešosios įstaigos dalininkų kapitalą ir kaip įnašą perduoti kilnojamąjį turtą – siaurojo geležinkelio garvežį KP4–708.

Aukštaitijos siaurąjam geležinkeliui bus perduotas senovinis garvežys.<br>„Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ nuotr.
Aukštaitijos siaurąjam geležinkeliui bus perduotas senovinis garvežys.<br>„Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 8:26 AM

„Džiaugiuosi, kad po metus užtrukusių derinimų ir susirašinėjimų su Panevėžio miesto vadovybe, formaliai miestui priklausiusio garvežio dalys pagaliau buvo perduotos VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“. Tai atveria mums kelius ieškoti rėmėjų ir kuo greičiau atkurti veikiantį garvežį.

Tokio veikiančio garvežio atkūrimas yra vienas iš mūsų strateginių projektų, kurį taip pat įvardinau ir ateidamas vadovauti įstaigai. (...)“, – sakė VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius Dr. Darius Liutikas.

Siaurojo geležinkelio garvežys KP4–708 ilgą laiką stovėjo įmonės „Panevėžio cukrus“ teritorijoje. Šis garvežys yra Aukštaitijos istorijos dalis. Tokie garvežiai kursavo Lietuvoje praėjusio šimtmečio pradžioje.

2022 m. ekspertas iš Estijos Timo Klaus įvertino turimo garvežio techninę būklę, buvo nustatyti garvežio atnaujinimui reikalingi darbai. VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius teigia, kad užsitikrinus finansavimą konkursas garvežio atkūrimo darbams gali būti paskelbtas jau kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.