Penki savo vardą rinkoje jau užsitarnavę SUV, kuriems įsigyti užteks 10 tūkst. eurų

Vieša paslaptis, kad SUV tipo automobiliai laikui bėgant užkariauja vis didesnę rinkos dalį. Vieni vairuotojai juos renkasi vietoje minivenų, kiti – vietoje universalų, o treti apskritai mažo hečbeko pirkimo planus pakeičia didelio ir prabangaus SUV paieškomis.

„Volvo XC90“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volvo XC90“.<br>Gamintojo nuotr.
„Toyota Land Cruiser“.<br>Gamintojo nuotr.
„Toyota Land Cruiser“.<br>Gamintojo nuotr.
„Toyota RAV4“.<br>Unsplash nuotr.
„Toyota RAV4“.<br>Unsplash nuotr.
„Subaru Forester“.<br>Unsplash nuotr.
„Subaru Forester“.<br>Unsplash nuotr.
„Volkswagen Touareg“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen Touareg“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-09-22 09:18

Jei jau apsisprendėte pirkti SUV tipo kėbulą turintį naudotą modelį – kurį rinktis. Šiame straipsnyje rasite penkias Autoplius.lt pateikiamas rekomendacijas: kokį SUV modelį rinktis, jei planuojate transporto priemonei išleisti ne daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Volvo XC90

Pirmoji rekomendacija – „Volvo XC90“. Tai yra švedų gamintojo automobilis, kuris gal ir neišsiskiria itin moderniu dizainu, tačiau jau senai pelnė savo vardą, kaip patikimas, pravažus ir itin saugus automobilis.

Jei netikite „Euro NCAP“ atliktais saugumo testų rezultatais, pažiūrėkite į nuotraukas, kaip po kontakto atrodo „Volvo“ bei kitas į avariją patekęs automobilis. Neabejojame – nustebsite.

Žinoma, šį kartą kalbame apie pirmosios kartos „Volvo XC90“. Nors modelio kainos portale prasideda nuo vos 3 tūkst. eurų – tikėtina, kad tai bus pavargęs ir daug gyvenimo matęs modelis į kurį teks investuoti dar nemažai pinigų, kad galėtumėte nejausdami streso važiuoti iš taško A į tašką B.

Tvarkingų pirmosios kartos „XC90“ kainos prasideda nuo maždaug 5–6 tūkst. eurų ir kyla net iki 13 tūkst. eurų už itin tvarkingą modelį su gausia komplektacija. Todėl drąsiai galima teigti, kad 10 tūkst. eurų vidutinės komplektacijos nedaužtam modeliui įsigyti tikrai pakaks.

Modelio gamoje vienas dyzelinis ir keturi benzininiai varikliai. 2.4 l darbinio tūrio dyzelinis variklis yra patikimas ir ilgaamžis, tad jį drąsiai galima rinktis.

Jei nuspręsite, kad nenorite vairuoti dyzelinio automobilio, bene geriausias pasirinkimas – 3.2 l darbinio tūrio benzinas. Variklio sąnaudos didelės, tačiau 100 kilometrų kainą galima sumažinti sumontuojant dujų įrangą, su kuria šis variklis puikiai kombinuojamas.

Subaru Forester

Antroji rekomendacija – „Subaru Forester“. Vien išgirdus „Subaru“ dauguma vairuotojų jau pradeda galvoti apie visus varomus ratus. Ir jie visiškai teisūs.

Tai – pirmas dalykas, kuriuo garsėja pastarasis modelis. Antras – galingi turbininiai varikliai, kurie nustebino ne vieną.

10 tūkst. eurų yra pakankama suma įsigyti trečiosios kartos „Forester“. Pastarųjų kainos prasideda nuo 6 tūkst. eurų, tad mokant 10 tūkst. jau turėtumėte rasti bent vidutinę komplektaciją turintį modelį.

Na, o variklių yra keletas. Vieni silpnesni, kiti – stipresni. Kokį beišsirinktumėte – tik jūsų asmeninis reikalas. Tačiau skelbimų portalas stipriai nerekomenduoja rinktis dyzelio.

Tai – lepus ir problematiškas variklis, kuris ilgainiui jums sukels daug kainuojančių nuostolių.

Toyota RAV4

Trečioji rekomendacija – „Toyota RAV4“ Tai – vienas iš geriausiai parduodamų SUV tipo automobilių pasaulyje. Mokant iki 10 tūkst. eurų pavyktų įsigyti 2005–2013 metais pagamintą trečios kartos modelį.

„Rav4“ nepasižymi išskirtiniu dizainu, aukštos kokybės interjero detalėmis ar puikia garso izoliacija. Tačiau bėgant metams šis modelis užsitarnavo patikimo ir ilgaamžio automobilio vardą.

O ir variklių pasirinkimas platus: nuo silpnų ir taupių dyzelinių iki galingų V6 formos benzininių.

Na ir, žinoma, negalima pamiršti puikios visų varomų ratų sistemos, kuri nuveš gerokai giliau į mišką nei dauguma šiuolaikinių SUV.

Toyota Land Cruiser

Na, o jeigu pagrindinis jūsų ieškomos transporto priemonės kriterijus yra puiki visų varomų ratų sistema – ketvirtoji rekomendacija turėtų būti kaip tik jums.

Tai – „Toyota Land Cruiser“. Ne tik itin pravažus, tačiau ir patikimas, galingas, bei puikų įvaizdį kuriantis automobilis.

Šiuo modelių kainos portale prasideda vos nuo 3–4 tūkst. eurų, tačiau už šią sumą pavyks įsigyti dar iki 2000 metų pagamintą „Land Cruiser“.

Tuo tarpu už 8–10 tūkst. eurų skelbimų portale jau galima rasti ir tvarkingų 2005–2008 metų gamybos modelių. Prieš perkant verta pagalvoti ir apie tai, kad šis „Toyota“ modelis yra vienas iš geriausiai išlaikančių savo vertę.

Variklių gamoje rasite tiek benzinų, tiek ir dyzelių, tačiau dažniausiai skelbimuose dominuoja būtent 3 l darbinio tūrio dyzelis.

Volkswagen Touareg

Paskutinė, ketvirtoji rekomendacija – „Volkswagen Touareg“. Šį itin didelį ir prabangų visureigį siūlome rinktis tiems, kam prestižas, saugumas ir komfortas yra esminiai transporto priemonei taikomi kriterijai.

Mokant iki 10 tūkst. eurų galima įsigyti pirmosios kartos „Touareg“, kuris buvo gaminamas nuo 2002 iki 2010 metų. Tiesa, visi po 2006 metų pagaminti modeliai jau bus šiek tiek atnaujinti.

Variklių gama taip pat plati. Galima rinkti iš daugiau nei 10 skirtingą galią turinčių variklių. Pats silpniausias – 2.5 l darbinio tūrio dyzelis su 174 AG. Tuo tarpu galingiausias iš jų turėtų jus nustebinti.

Pačioje brangiausioje savo versijoje „Touareg“ yra apdovanotas 6 l darbinio tūrio benzininiu W12 formos varikliu, generuojančiu net 450 AG.

Toks pat variklis su minimaliomis korekcijomis buvo montuojamas į tokius „Bentley“ modelius kaip „Continental GT“ ir „Bentayga“.

Na, o skelbimų portale absoliučiai dominuoja dyzeliniai modeliai. Didžiąją dalį sudaro 2.5 l darbinio tūrio varikliais apdovanoti „Touareg“.

Pasiruošimas naudojimui

Aukščiau išvadinome penkis SUV tipo automobilius, kuriuos puikiai vertina ne tik ekspertai, bet ir rinka.

Tačiau pasirinkimas yra tik pirma dalis. Labai svarbu suvokti tai, kad nusipirkus naudotą automobilį teks jį tinkamai pasiruošti, kad bendras jūsų gyvenimas nebūtų labai trumpas.

Visų pirma nusipirkus naudotą automobilį teks pakeisti variklio alyvą bei į komplektą įeinantį filtrą. Antras dalykas – pasitikrinti ar dar ne laikas keisti variklio diržą (grandinę). Jei jau atėjo laikas atlikti šį aptarnavimą, o jūs to nepadarysite – laukia tūkstantiniai nuostoliai.

Vienas iš svarbiausių saugumą užtikrinančių automobilio elementų – stabdžiai. Tikėtina, kad greitu metu teks keisti ir stabdžių trinkeles. O gal net ir diskus. Tai paplonins piniginę dar bent keliais šimtais eurų.

Verta nepamiršti ir to, kad bet kada gali atsirasti netikėtų problemų apie kurias nežinojo net ir pats pardavėjas. O planuojant automobilį eksploatuoti ilgai – teks sutvarkyti visiškai viską. Todėl tam tikra remontui atidėta pinigų suma gali išgelbėti transporto priemonę nuo bereikalingo stovėjimo kieme, o jus – nuo kelionių autobusu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.