Britai keičia planus: nori atidėti vidaus degimo variklių draudimą

Didžioji Britanija turi planą nuo 2030-ųjų uždrausti naujų automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimą, tačiau britų valdžia jau svarsto šį draudimą atidėti mažiausiai penkeriems metams, rašo BBC.

Britanijos valdžia jau svarsto vidaus degimo variklių draudimą atidėti mažiausiai penkeriems metams.<br>Samuel Regan-Asante/Unsplash nuotr.
Britanijos valdžia jau svarsto vidaus degimo variklių draudimą atidėti mažiausiai penkeriems metams.<br>Samuel Regan-Asante/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 8:17 PM

Tai būtų pirmas kartas, kai valstybės valdžia atideda automobilių elektrifikacijos planus. Britai norėjo drausti tokių automobilių pardavimą penkeriais metais anksčiau negu Europos Sąjunga, tačiau panašu, kad teks planus atidėti, sakoma „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Artimiausiu metu premjeras Rishi Sunakas turėtų sakyti kalbą ir plačiau papasakoti apie besikeičiančią valstybės politiką.

Anot BBC, tai nereiškia, kad keičiasi visas valstybės siekis iki 2050 metų tapti šalimi, kuri į atmosferą neišmeta nė kiek anglies dvideginio. Kol kas premjero atstovai nekomentuoja šių naujienų.

Kaip rašo BBC, panašu, kad R.Sunakas ruošiasi kitų metų rinkimams, nes anksčiau yra prasitaręs, kad stengsis balansuoti tarp ekologiškumo, nulinių emisijų ir nedidėjančių arba labai nedaug didėjančių išlaidų gyventojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.