Daugiau nei 1 tūkst. „Tesla“ gamyklos Vokietijoje darbuotojų reikalauja geresnių darbo sąlygų

Profesinės sąjungos „IG Metall“ teigimu, daugiau nei 1 000 JAV elektromobilių gamintojos „Tesla“ gamyklos Griunheide netoli Berlyno darbuotojų pareikalavo geresnių darbo sąlygų.

„Tesla“.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Tesla“.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 4:17 PM

Pirmadienį profesinės sąjungos atstovas pranešė, kad naktinės ir rytinės pamainos metu jie ant savo marškinėlių užklijavo sąjungos „IG Metall“ lipdukus.

Anot profesinės sąjungos, tekstas ant lipdukų skelbė: „Kartu už saugias ir teisingas darbo sąlygas bendrovėje „Tesla“. Akciją buvo numatyta tęsti visą dieną.

Pasak profesinės sąjungos „IG Metall“ atstovų, kalbėdami su profesine sąjunga daugelis bendrovės „Tesla“ darbuotojų skundžiasi prastomis darbo sąlygomis. Jie teigia dėl trumpo gamybos ciklo, personalo stygiaus ir milžiniškų gamybos uždavinių patiriantys itin didelį darbo krūvį.

Darbuotojai taip pat atkreipė dėmesį į rimtas spragas darbuotojų sveikatos ir darbo saugos srityje, dėl kurių bemaž 30 proc. darbuotojų teko paimti nedarbingumo atostogų, o darbo vietoje fiksuojamas didelis nelaimingų atsitikimų skaičius, praneša „IG Metall“.

Kaip teigė profesinės sąjungos „IG Metall“ Berlyno, Brandenburgo ir Saksonijos regiono direktorius Dirkas Schulze, „jeigu žmonės reikalauja kažką pagerinti, jie arba sulaukia nemalonumų, arba niekas neįvyksta. Tačiau kartu galime pasiekti, kad reikalavimai būtų išgirsti.“

Anot Brandenburgo socialinių reikalų ministerijos atstovų, nuo 2021 m. bendrovės „Tesla“ gamykloje įvyko ne mažiau nei septyni rimti incidentai, trijuose iš jų nukentėjo bendrovės „Tesla“ darbuotojai.

Kaip įprasta, ministerija šių duomenų neįslaptino. Automobilių gamintoja nurodė, kad jos veiklą kruopščiai tikrina valdžios institucijos.

Gamykla buvo atidaryta 2022 m. kovą. Naujausiais bendrovės duomenimis, joje dirba apie 11 000 darbuotojų ir gamyklą ketinama plėsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.