Baigėsi subsidijos – baigėsi ir elektromobilių populiarumas: šių automobilių prekyba stoja

Vokietijos rinkoje nerimastingos žinios – automobilių prekyba stoja. Rugsėjį vokiečiai nupirko kiek daugiau nei 200 tūkst. naujų automobilių, maždaug tiek pat, kiek ir prieš mėnesį, tačiau svarbiausia, kad vyriausybei nutraukus elektromobilių skatinimo programą, jų pirkimas smuko daugiau kaip trečdaliu iki 47 tūkst, pranešama „Žinių radijo“ radijo laidoje „Piko minutės“.

„Tesla“ elektromobilių prekyba Vokietijoje per mėnesį susitraukė net 69 proc.<br>Unsplash nuotr.
„Tesla“ elektromobilių prekyba Vokietijoje per mėnesį susitraukė net 69 proc.<br>Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-11 12:04

Vienas iš labiausiai nukentėjusių yra „Tesla“. Šių elektromobilių prekyba Vokietijoje per mėnesį susitraukė net 69 proc. Tai rodo, kad pagrindinė priežastis, kodėl vokiečiai pirktų elektromobilius, buvo vyriausybės dotacijos, o ne tokio tipo automobilių patrauklumas.

Vienų bėdos virto kitų sėkme. Vokiečiai masiškai atsisakė „Teslų“ ir kitų elektra varomų modelių, bet nišą užpildė „Peugeot“, jų populiarumas kilo net 58 proc. labiausiai, maždaug trečdaliu, didėjo „Nissan“, „Citroen“, „Seat“ ir „Volvo“ pardavimai.

O tarp elektromobilių geriausiai sekėsi kinams – „MG Motors“ iš Kinijos per rugsėjį Vokietijoje sugebėjo parduoti beveik tūkstantį naujų mašinų, turint omenyje, kad tai vienintelis „MG 4“ modelis, tai visai neblogas rezultatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.