Latvijos „Viada Baltija“ degalinėje – siaubingas incidentas: po apsilankymo „užkalė“ automobilių varikliai Informuoja Lietuvos vairuotojus, ką reikėtų žinoti

Rugpjūtį vienoje Latvijos „Viada“ degalinėje dėl lietaus įvyko didelė nelaimė. Aštuoni vairuotojai, patys to neįtardami, vietoj benzino į savo automobilius prisipylė lietaus nuotekų, todėl jų automobiliai buvo nepataisomai sugadinti, praneša LTV (Nacionalinio Latvijos transliuotojo) laida „4. studija“. Degalinių tinklo Lietuvoje atstovas tikina, kad ši situacija suvaldyta, o piltis degalus Lietuvoje – saugu.

Rugpjūtį vienoje Latvijos „Viada“ degalinėje dėl lietaus įvyko didelė nelaimė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rugpjūtį vienoje Latvijos „Viada“ degalinėje dėl lietaus įvyko didelė nelaimė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rugpjūtį vienoje Latvijos „Viada“ degalinėje dėl lietaus įvyko didelė nelaimė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rugpjūtį vienoje Latvijos „Viada“ degalinėje dėl lietaus įvyko didelė nelaimė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 1:32 PM

Kaip skelbia Latvijos žiniasklaida, į laidą kreipėsi viena iš nukentėjusiųjų, Sigita, kuri į savo automobilį įsipylė benzino ir už jį sumokėjo kiek daugiau nei 60 eurų.

Vėliau paaiškėjo, kad „Viada“ degalinėje įvyko avarija, o Sigitos automobilyje vietoj 95 markės benzino buvo prileista nuotekų.

Automobilio savininkė kreipėsi į „Viada“ degalinę, kurioje ji gavo informaciją, kad įvyko avariją, o kilusias problemas išspręs draudimo kompanija.

Bendrovė pastebėjo avariją degalų talpykloje tik po to, kai keli automobiliai jau buvo prisipylę degalų. Jų varikliai po kelių kilometrų užgeso.

Latvijos žiniasklaidos duomenimis, iš viso aštuoni automobilių savininkai kreipėsi į bendrovę „Viada“ dėl to, kad tą dieną į jų automobilius buvo įpilta benzino ir nuotekų mišinio.

Kaimyninėje šalyje įvykusį incidentą patvirtina ir „Viada LT“ mažmeninės prekybos direktorius Vytautas Bacevičius.

„Šių metų rugpjūčio mėnesį vienoje iš Latvijos „Viada Baltija“ degalinių įvyko nemalonus incidentas – į aštuonių automobilių bakus kartu su benzinu pateko vandens. Tai įvyko dėl praūžusios liūties, kai buvo pasiektas stichinio lietaus kiekis ir visas Rygos miestas skendo“, – avarijos aplinkybes aiškina V.Bacevičius.

Jo teigimu, draudimo bendrovė atlieka tyrimą, vertina prieinamą informaciją, nagrinėja pažeidimų padarymo aplinkybes, pobūdį ir kilmę bei klientams, kurie patyrė nuostolius, jie bus kompensuojami.

Įvyko atsitiktinumas

„Viada“ atstovas tikina, kad degalinėse vyksta periodiniai patikrinimai, o Latvijoje įvykusi avarija – atsitiktinumas, kurį sukėlė gamtos stichija.

„Konkretų Latvijos atvejį sukėlė atsitiktinumas, kurį lėmė stichinis lietaus kiekis, dėl kurio į keleto automobilių bakus pateko vandens, kol mūsų darbuotojai likvidavo lietaus padarinius“, – sako V.Bacevičius ir priduria, kad degalus „Viada“ degalinėse piltis saugu ir jie atitinka kokybės standartus.

Anot V.Bacevičiaus, degalinėse vykdoma nuolatinė stebėsena, kurios metu fiksuojami įvairūs degalų talpų duomenys.

„Visose skystojo kuro talpose įrengtos kuro lygio matavimo sistemos, kurios fiksuoja ir vandens lygį – duomenys gaunami iškart, jei tik fiksuojamas bet koks minimalus lygio pasikeitimas.

Taip pat, pagal įmonės patvirtintą techninės priežiūros grafiką, kiekvienos pamainos metu mūsų degalinių darbuotojai tikrina talpyklų su dvigubomis sienelėmis sandarumo kontrolės sistemą bei vandens lygį rezervuaruose bei jų šachtose“, – informuoja degalinių tinklo atstovas.

Pasak „Viada LT“ mažmeninės prekybos direktoriaus, degalų rezervuarų patikrą atlieka ne tik degalinės darbuotojai, tačiau ir akredituota įmonė, taip stengiantis užtikrinti kokybiškų degalų tiekimą.

„Esame sudarę sutartis dėl įrangos techninės priežiūros darbų, pagal kurias kiekvienoje mūsų tinklo degalinėje, nuolatos vykdomi patikrinimai.

Jų metu atliekama rezervuarų, kuro vamzdynų, kuro distributorių siurblių, uždaromųjų įtaisų ir jungčių apžiūra, taip pat, kuro lygio nustatymo sistemų darbingumo patikra.

Degalinėse vyksta ir periodiniai patikrinimai, kuriuos vykdo akredituotosios įstaigos ekspertas. Šie patikrinimai apima veikiančių ir neveikiančių degalų talpyklų apžiūrą“, – patikrų metodiką aiškina V.Bacevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas