Mįslingas nutikimas: iš Kauno į Vilnių vykęs traukinys staiga dėl neaiškių aplinkybių sustabdytas pusiaukelėje

Iš Kauno į Vilnių pirmadienį priešpiet vykę keleiviai pateko į nepavydėtiną situaciją: traukinys dėl nenumatytų aplinkybių sustojo ir niekur nebevažiuoja. Keleiviai pasakoja nebežinantys, ką daryti, mat informacijos trūksta – neaišku, nei kada traukinys tęs kelionę, nei dėl ko sustojo.

Iš Kauno į Vilnių vykę keleiviai pateko į nepavydėtiną situaciją: traukinys dėl nenumatytų aplinkybių sustojo ir niekur nebevažiuoja.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Iš Kauno į Vilnių vykę keleiviai pateko į nepavydėtiną situaciją: traukinys dėl nenumatytų aplinkybių sustojo ir niekur nebevažiuoja.<br>Asociatyvi V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 11:33 AM, atnaujinta Oct 16, 2023, 2:10 PM

Į portalą lrytas.lt kreipėsi nebežinantis ką daryti vyras – jo dukra, priešpiet važiavusi iš Kauno į Vilnių, užstrigo traukinyje pusiaukelėje.

„Sugedo traukinys Kaunas–Vilnius, žmonės vyksta į oro uostą skrydžiui, į kitus svarbius susitikimus. Nėra informacijos, kada suremontuos traukinį. Nepaaiškinama, kaip keleiviams pasiekti Vilnių.

Traukinys dabar stovi ir laukia, kalbama, kad galimai stovės iki pat vakaro“, – pasakojo jis.

Keleiviams nepasakomas nei tikslus laukimo laikas, nei nesklandumų priežastys.

„Informuojame, kad traukinys Nr. 828, vykstantis maršrutu Kaunas–Vilnius, dėl nenumatytų aplinkybių užlaikomas ruože Vievis-Lentvaris. Traukinio užlaikymo laikas tikslinamas. Atsiprašome už nepatogumus“, – keleiviams teparašė „Lietuvos geležinkeliai“.

Kaip informavo portalo lrytas.lt šaltiniai, traukinys kol kas nesėkmingai bandomas ištempti iš tarpstočio. Yra žinių, kad jau važiuojant iš Vilniaus į Kauną buvo tam tikrų techninių gedimų, apie kuriuos buvo pranešta ir „Lietuvos geležinkelio“ vadovybei, tačiau traukinį buvo leista eksploatuoti toliau.

„Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos partnerė Novilė Valančė portalą informavo, kad traukinys kelionės tęsti nebegalėjo dėl gedimo.

„Šio traukinio keleiviai buvo persodinti į kitą traukinį, kuris į Vilniaus geležinkelio stotį atvyko 12 val. Dėl sustojusio traukinio kuriam laikui buvo sutrikdytas traukinių, važiuojančių maršrutais Vilnius-Kaunas–Vilnius ir Vilnius–Klaipėda–Vilnius, eismas ruože Vievis–Lentvaris. Keleiviai apie pasikeitusius traukinių atvykimo laikus informuojami SMS žinutėmis, interneto svetainėje bei informaciniuose ekranuose stotyse“, – teigė N.Valančė.

Šiuo metu eismas ruože vyksta, tačiau galimi traukinių vėlavimai iki 30 minučių.

„Atsiprašome keleivių už patirtus nepatogumus. Klientams, apsisprendusiems nebevykti traukiniu, bus kompensuojama 100 proc. įsigyto bilieto kainos, o vykusiems kompensacijos taikomos priklausomai nuo vėlavimo trukmės“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.