„Porsche“ pelnas smuko dešimtadaliu: tikisi jį pakelti elektromobiliais

Vienas pelningiausių automobilių gamintojų pasaulyje – „Porsche“ paskelbė, kad jų operuojamas pelnas iki mokesčių per pirmus šių metų 9 mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo beveik dešimtadaliu ir sudarė 5,5 mlrd eurų, skelbiama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Porsche Cayenne E-hybrid“.<br>Gamintojo nuotr.
„Porsche Cayenne E-hybrid“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 7:08 PM

Viena svarbiausių priežasčių, kodėl taip įvyko – stojantys „Porsche“ pardavimai Kinijoje, kuri yra viena didžiausių ir svarbiausių rinkų šiam automobilių gamintojui.

Vokiečiai tikisi, kad pelną pavyks pakelti, nes artimiausiu metu planuoja rinkai pristatyti net kelis elektra varomus modelius.

Kitais metais atsiras elektrinė „Macan“ modelio versija, vėliau pasirodys 718 bei „Cayenne“elektrinės versijos, o kitų metų antroje pusėje rinkoje debiutuos dar didesnis ir prabangesnis „Porsche“ visureigis, kuris, manoma, irgi bus varomas elektros.

„Porsche“, kaip ir daugelis kitų gamintojų, yra priversti elektrifikuotis. Vokietijos koncernas planuoja, kad 2030-aisiais net 80 proc. visų naujų automobilių bus varomi tik elektra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.