R. Kadyrovas nupirko amerikietiškus visureigius kariavusiems Ukrainoje: nepaisė V. Putino reikalavimo

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas Ukrainoje kovojusių respublikos saugumo pajėgų vadams padovanojo „Mercedes“ ir GMC automobilius. Apie tai lapkričio 3 d. savo „Telegram“ kanale pranešė pats R.Kadyrovas.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas Ukrainoje kovojusių respublikos saugumo pajėgų vadams padovanojo „Mercedes“ ir GMC automobilius.<br>„Vakarų ekspresas“ nuotr.
Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas Ukrainoje kovojusių respublikos saugumo pajėgų vadams padovanojo „Mercedes“ ir GMC automobilius.<br>„Vakarų ekspresas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2023, 2:15 PM, atnaujinta Nov 6, 2023, 2:36 PM

Dovana, kaip pažymėjo Čečėnijos lyderis, buvo įteikta „kaip padėka už pavyzdingą ir ištikimą tarnybą“ vadams, anksčiau kovojusiems su tarptautiniu terorizmu, o dabar – kaip „svarus indėlis į specialiąją karinę operaciją Ukrainoje“.

Prie pranešimo pridėtame vaizdo įraše matyti mažiausiai 20 „Mercedes“ ir GMC markės automobilių, kurie, matyt, buvo atlygis saugumo pajėgoms.

Kiekvienas iš GMC Yukon visureigių minimalios komplektacijos kainuoja 57 400 JAV dolerių (5,2 mln. rublių), o Rusijoje parduodamas už 11 mln. rublių.

Rekomenduojama mažmeninė „Mercedes GLE 450“ visureigių kaina yra 69 500 JAV dolerių (6,3 mln. rublių).

Tai ne pirmas kartas, kai Ramzanas Kadyrovas dovanoja brangius automobilius.

Anksčiau sportininkai panašias dovanas gaudavo Kadyrovo fondo vardu.

2018 m. mažiausiai 6 mln. rublių vertės mersedesas buvo padovanotas Chabibui Nurmagomedovui, 2021 m. panašius automobilius gavo UFC kovotojai Chamzatas Chimajevas ir Magomedas Ankalajevas.

R.Kadyrovo veiksmai prieštarauja Rusijos prezidento Vladimiro Putino rugpjūčio mėn. raginimui Rusijos pareigūnams pereiti prie vietinių automobilių.

Tai, pasak V.Putino, turėtų paremti rusiškus prekės ženklus. „Ministerijos, departamentai, reikalų valdybos prašė tęsti pirkimus, akcentuoti užsienietiškus automobilius.

Tai yra atmestina! Visi šalies pareigūnai turėtų važinėti vietiniais automobiliais“, – sakė V.Putinas ir pridūrė, kad automobiliai bus „kuklesni nei anksčiau“.

Šaltinis: „The Moscow Times“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.