„LTG Link“ pristatė naują metinį traukinių tvarkaraštį

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ pristatė naują metinį traukinių tvarkaraštį. Traukiniai pagal jį pradės kursuoti nuo gruodžio 10 d.

„LTG Link“ pristatė naują metinį traukinių tvarkaraštį.<br>M.Patašiaus nuotr.
„LTG Link“ pristatė naują metinį traukinių tvarkaraštį.<br>M.Patašiaus nuotr.
„LTG Link“ pristatė naują metinį traukinių tvarkaraštį.<br>„Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
„LTG Link“ pristatė naują metinį traukinių tvarkaraštį.<br>„Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 10:55 AM

Kaip nurodoma bendrovės pranešime, kasdieniame maršrute Vilnius–Kaunas–Varšuva–Krokuva iš Vilniaus traukinys išvyks 12 val. 30 min, o iš Varšuvos į Vilnių – 7 val. 50 min. Kelionės trukmė sutrumpės nuo 12 iki 27 min., priklausomai nuo krypties. Šiuo tarptautiniu maršrutu toliau bus užtikrinamas tiesioginis susisiekimas tarp sostinės ir Marijampolės bei Kazlų Rūdos.

Maršrute Vilnius–Kaunas traukiniai vidutiniškai toliau kursuos kas valandą, piko valandomis – maždaug kas pusvalandį. Šiuo maršrutu darbo dienomis rytinio piko metu suplanuoti du papildomi reisai. Pirmieji traukiniai tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno kasdien išvyks apie 5 val. ryto. Daugiau kaip penktadalis kasdienių reisų bus „ekspress“ – šių kelionių tarp Vilniaus ir Kauno trukmė sieks 1 val. 08–15 min.

Vieno populiariausių maršrutų Vilnius–Šiauliai–Klaipėda tvarkaraštyje numatytos minimalios korekcijos, skirtos dar patogesnėms jungtimis su Mažeikių, Panevėžio, Kauno, Šilutės kryptimis kursuojančiais traukiniais. Šio maršruto tvarkaraštis suderintas su tokiais maršrutais kaip Panevėžys–Mažeikiai, Vilnius–Vilniaus oro uostas, Vilnius–Kaunas ir Klaipėda–Šilutė, tokiu būdu sostinę jungiant su nuo jos nutolusiais didesniais miestais.

Maršrutu Vilnius–Šiauliai keleiviai keliauti galės dar dažniau – šeštadieniais abiem kryptimis kursuos po papildomą traukinį. Penktadieniais–sekmadieniais kursuojantys traukiniai iš Vilniaus išvyks rytais ir popietėmis, iš Šiaulių – priešpiet ir po darbo laiko.

Atsižvelgiant į keleivių srautus, naujame metiniame tvarkaraštyje maršrutu Vilnius–Turmantas kursuos po 7 traukinių reisus į kiekvieną pusę. Naujame metiniame tvarkaraštyje numatyta, jog vakarinis – po 21 valandos išvykstantis – traukinys kursuos tik vasaros sezono metu ir tik penktadieniais. Tuo metu popietiniu – 16 val. 32 min. iš Vilniaus išvykstančiu – reisu klientai galės keliauti kasdien.

Maršrutu Vilnius–Marcinkonys traukiniai kursuos 1–4 val. intervalu. Iš Varėnos pirmieji traukiniai išvyks apie 5 val. ryto, Vilniaus – dar prieš 6 val. ryto. Paskutiniai traukiniai visomis savaitės dienomis, išskyrus šeštadienį, kursuos paankstintu laiku: iš sostinės į Varėną traukinys išvyks apie 19 val. 50 min., o iš Varėnos į Vilnių – apie 19 val.

Naujame metiniame tvarkaraštyje numatyta, jog maršruto Vilnius–Trakai traukiniai kursuos kas 1–2 val. Pirmieji traukiniai iš Vilniaus išvyks apie 6 val. ryto, iš Trakų – apie 7 val. Keleivių patogumui, populiariausiu vasaros išvykų metu – per pietus – suplanuoti papildomi kasdieniai traukinių reisai. Ateinančiais metais taip pat numatyta galimybė patogiai persėsti į Kauno kryptimi iš Vilniaus judantį traukinį.

Maršrutu Kaunas–Marijampolė kasdien kursuos daugiau traukinių. Keleivių patogumui suplanuotas papildomas kasdienis reisas į abi puses:. apie 14 val. traukinys išvyks iš Kauno ir apie 16 val. – iš Marijampolės. Traukiniai kursuos kas 1–3 val.

Maršrute Panevėžys–Šiauliai–Mažeikiai reisų kiekis išlieka tas pats, kiek koreguojasi išvykimo laikai, bei prioritetas skirtas maršruto suderinimui su Vilnius-Klaipėda maršrutu, tad keleiviai turės daugiau galimybių persėsti į Vilnių bei Klaipėdą.

Tarptautinis maršrutas Vilnius–Kaišiadorys–Šiauliai–Joniškis–Jelgava-Ryga planuoja startuoti gruodžio 27 d., kursuos kasdien, kelionė truks apie 4 val. 15 min. Patikslinti maršruto tvarkaraštį planuojame artimiausiu metu. Taip pat atsiras tiesioginis susisiekimas su tarpiniais miestais: Kaišiadorimis, Joniškiu, Jelgava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.