Prancūzija iš sostinės gatvių išvys ne tik paspirtukus: brangins stovėjimą visureigiams

Paryžius siekia išstumti didelius visureigius iš miesto centro, didindamas parkavimo mokestį už sunkius automobilius Prancūzijos sostinėje, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Paryžius siekia išstumti didelius visureigius iš miesto centro, didindamas stovėjimo mokestį už sunkius automobilius.<br>Arthur Humeau/Unsplash nuotr.
Paryžius siekia išstumti didelius visureigius iš miesto centro, didindamas stovėjimo mokestį už sunkius automobilius.<br>Arthur Humeau/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2023, 3:09 PM

Dėl šio siūlymo numatoma surengti piliečių balsavimą jau kitų metų pradžioje. Po to, kai rugsėjo mėnesį buvo uždrausti nuomojami paspirtukai, Paryžius 2024 metų vasario 4 dieną surengs dar vienas referendumą – šįkart dėl visureigių.

Miesto valdžia nori įvesti didesnius parkavimo mokesčius už didelius automobilius su vidaus degimo varikliais, sveriančius daugiau kaip 1,6 tonos ir už elektrinius automobilius sveriančius daugiau nei 2 tonas.

Norint nustatyti automobilio svorį įvažiuojant į miesto centrą, specialūs skaneriai nuskaitys registracijos numerius, kurie yra susiję su modeliu ir svoriu.

„Mums reikia sumažinti automobilių skaičių ir dydį mieste, todėl referendume pateiksime klausimą, ar yra vietos tokio tipo transporto priemonėms Paryžiuje“, – sakė mero pavaduotojas Davidas Belliard'as.

Paryžius jau keletą metų didina spaudimą vairuotojams, didindamas parkavimo išlaidas ir palaipsniui draudžiantis naudoti dyzelinius automobilius. Tuo pat metu didina ir dviračių takų tinklą sostinėje.

„Referendumas dėl visureigių skirtas tam, kad pasakytume visiems tiems, kurie toliau naudoja savo didžiulius automobilius, nes jie yra turtingi. Ne po kelių metų, po kelių mėnesių jie nebus laukiami Paryžiuje“, – sakė D.Belliard’as.

Jis sakė, kad Paryžius taip pat nori, jog automobilių gamintojai nustotų gaminti tokio tipo transporto priemones, nes jos yra per brangios. Per daug teršia aplinką ir netinka ankštiems miestų centrams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.