Po ketverių metų – teismo sprendimas dėl kelininkų: kaip vyko konkursai į sostinę vedančiai magistralei remontuoti

Net ketverių metų prireikė, kad būtų išnagrinėta kelininkų byla, ir tiktai dabar sulaukta pirmojo teismo nuosprendžio. Visi teisiamieji buvo išteisinti.

Įtarta, kad maždaug 1,5 mln. eurų vertės kelio Vilnius–Panevėžys trijų ruožų remonto darbų konkursus „Panevėžio keliai“ laimėjo sukčiaudami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Įtarta, kad maždaug 1,5 mln. eurų vertės kelio Vilnius–Panevėžys trijų ruožų remonto darbų konkursus „Panevėžio keliai“ laimėjo sukčiaudami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2023, 11:05 AM, atnaujinta Dec 17, 2023, 11:07 AM

Panevėžio apygardos teismas išteisino 9 kaltinamuosius – buvusį „Panevėžio kelių“ techninį direktorių Vilių Gražį, jo pavaduotoją Eitautą Vanagą, anksčiau valstybinei įmonei „Automagistralė“ vadovavusį Vladislovą Molį, jo pavaduotoją Kazimierą Eirošių, šios įmonės Projektų rengimo skyriaus viršininką Sigitą Kankevičių, „Automagistralės“ vyriausiojo inžinieriaus pavaduotoją Veniaminą Kiljoną, buvusį šalies Automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotoją Eduardą Grinavecką, bendrovės „Problematika“ darbuotoją Andrių Kumpikevičių ir juridinį asmenį bendrovę „Panevėžio keliai“, dabar vadinamą „Hisk“.

Ši byla Panevėžio apygardos teismą pasiekė prieš 4 metus. Posėdžiai užsitęsė dėl advokatų užimtumo, proceso dalyvių ligų.

Prokurorai įrodinėjo, kad sukčiaudami kelininkai laimėdavo konkursus į sostinę vedančiai magistralei remontuoti ir taip kraudavosi didelį pelną.

Įtarta, kad maždaug 1,5 mln. eurų vertės kelio Vilnius–Panevėžys trijų ruožų remonto darbų konkursus „Panevėžio keliai“ laimėjo sukčiaudami.

Buvo manoma, kad panevėžiečių bendrovės atstovai sukurstė „Automagistralės“ vadovus piktnaudžiauti tarnyba.

Esą su pastarųjų žinia „Panevėžio kelių“ atstovai parengę specialiai sau palankius kelio ruožų projektinius dokumentus, kurie buvo panaudoti organizuojant konkursus. Netgi buvo nurodytos darbų kainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.