„Hyundai“ parduoda gamyklą Rusijoje

Pietų Korėjos automobilių gamintoja „Hyundai Motor“ patvirtino planą parduoti savo turtą Rusijoje, apie tai pranešta bendrovės interneto svetainėje.

REUTERS/ Scanpix nuotr.
REUTERS/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viljama Sudikienė

2023-12-19 14:08

„Hyundai Motor“ direktorių valdyba patvirtino planą parduoti visą „Hyundai Motor Manufacturing Rus“ akcijų paketą „Art Finance“. Kalba eina apie gamyklą Sankt Peterburge, jos veikla sustabdyta nuo 2022 m. kovo. Šiuo metu „Hyundai“ derasi su „Art Finance“ dėl sandorio detalių.

„Siekdama palaikyti „Hyundai“ automobilių savininkus Rusijoje, „Hyundai“ ir toliau teiks garantinį aptarnavimą ir kitas paslaugas klientams“, – pridūrė bendrovė.

„Hyundai Motor“ viso ciklo gamykla Sankt Peterburge buvo atidaryta 2010 m. ir iki gamybos sustabdymo kasmet pagamindavo po 200 tūkst. automobilių.

Iš Rusijos pasitraukti mėginančios užsienio bendrovės patiria didelių išlaidų, nes Rusija reikalauja didelių nuolaidų parduodant turtą ir tam priešinasi visais įmanomais būdais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.