BMW sieks 2024 m. parduoti daugiau nei 500 000 elektromobilių

Vokiečių automobilių gamintojas BMW sieks 2024 m. parduoti daugiau nei pusę milijono elektromobilių, „o tai vėlgi reikštų reikšmingą dviženklį augimo rodiklį“, – žurnalui „Focus“ sakė bendrovės generalinis direktorius Oliveris Zipse.

 BMW<br>Gamintojo nuotr.
 BMW<br>Gamintojo nuotr.
 BMW<br>VSAT nuotr.
 BMW<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 11:11 PM

Per pirmuosius devynis 2023 m. mėnesius automobilių gamintojas iš Miuncheno visame pasaulyje pristatė 247 000 visiškai elektra varomų automobilių.

O. Zipse manymu, kad ES planai iki 2035 m. visiškai uždrausti benzininius ir dyzelinius automobilius yra klaida.

Dėl to visų pirma išaugtų anglies dvideginio emisijos: „Uždraudus gaminti naujus, ekonomiškesnius variklius, žmonės paprasčiausiai ilgiau eksploatuos savo senuosius automobilius“, – paaiškino O. Zipse.

„O jei viską investuosiu į vieną technologijų krepšelį, atitinkamai išaugs kainos rinkoje. Toks kietas nusileidimas yra niekieno interesais“, – sakė BMW vadovas.

Be to, iš anglies ir dujų gaunama elektra nėra tvari. Niekas nežino, „ar galėsime apsirūpinti energija iš tvarių šaltinių ir kada tai įvyks“, – kalbėjo jis. „Padėtis tampa kritinė, kai egzistuoja tik draudimai, o jokių tvarių alternatyvių sprendimų nėra.“

Kaip ten bebūtų, 2035 m. keliais vis dar važinės milijonai automobilių su vidaus degimo varikliais. Kad jie galėtų būti varomi švariais degalais, būtina nebijoti diegti naujas technologijas, pasakė O. Zipse.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.