„Tesla“ pradėjo baterijų gamyklos Šanchajuje projektą

„Tesla“ penktadienį oficialiai pradėjo projektą, kurį įgyvendinus Šanchajuje ims veikti antroji milžiniška JAV elektromobilių gamintojos baterijų gamykla šiame Kinijos mieste, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Gamykloje per metus bus pagaminama po 10 000 „Tesla“ baterijų, pranešė „Xinhua“.<br>Severin Demchuk/Unsplash nuotr.
Gamykloje per metus bus pagaminama po 10 000 „Tesla“ baterijų, pranešė „Xinhua“.<br>Severin Demchuk/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Dec 22, 2023, 10:34 AM

Apie projektą buvo paskelbta balandį, kai bendrovės „Tesla“ vadovas Elonas Muskas investuotojams pristatė miglotą, tačiau ambicingą planą plėtrai paspartinti.

Anot valstybinės naujienų agentūros „Xinhua“, penktadienį bendrovės atstovai pasirašė žemės sklypo gamyklai Šanchajaus priemiestyje pirkimo sutartį.

Prognozuojama, kad gamykloje, kurios statybų darbai prasidės pirmuoju, o eksploatacija – ketvirtuoju 2024 m. ketvirčiu, per metus bus pagaminama po 10 000 „Tesla“ baterijų, pranešė „Xinhua“.

JAV elektromobilių gamintoja pranešė, kad jos baterijos „Megapack“ yra skirtos kaupti energiją ir užtikrinti nepertraukiamą elektros tiekimą tinklais, o kiekviename modulyje gali būti sukaupta daugiau nei 3 MW elektros energijos.

Tai bus antroji bendrovės „Tesla“ gamykla šiame Kinijos mieste. 2019 m. Šanchajuje buvo pradėtos milžiniškos gamyklos „Gigafactory“ statybos.

E. Muskas šiais metais viešėjo Kinijoje, kur susitiko su aukštesniojo rango Pekino pareigūnais ir lankėsi Šanchajaus gamykloje „Gigafactory“.

E. Musko interesai Kinijoje jau kuris laikas Vašingtone kelia nuostabą, o prezidentas Joe Bidenas lapkritį pasakė, kad jo ryšius su užsienio šalimis „verta“ nuodugniai ištirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.