Simonas Gentvilas kirto „Jozitos“ vadovui: pasižiūrėkite į šitą grafiką

„Vietoje čekio Žemaitaičiui ir „Jozitos“ naftininkams reikėtų rodyti šį grafiką“, – teigia Aplinkos ministras Simonas Gentvilas. Jis savo feisbuko paskyroje ragino atkreipti dėmesį, kodėl buvo imtasi tokio griežto akcizo padidinimo gamtinių dujų balionams.

Nuo karo pradžios suskystintų naftos dujų importas iš Rusijos augo 700 proc., teigia S.Gentvilas.<br>Lrytas.lt koliažas
Nuo karo pradžios suskystintų naftos dujų importas iš Rusijos augo 700 proc., teigia S.Gentvilas.<br>Lrytas.lt koliažas
Nuo karo pradžios suskystintų naftos dujų importas iš Rusijos augo 700 proc., teigia S.Gentvilas.<br>P.Mantauto nuotr.
Nuo karo pradžios suskystintų naftos dujų importas iš Rusijos augo 700 proc., teigia S.Gentvilas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-01-03 15:53, atnaujinta 2024-01-03 16:07

„Nuo karo pradžios suskystintų naftos dujų importas iš Rusijos augo 700 proc. Ta pati „Jozita“ nesikuklina pripažinti, kad perka dujas iš ten. O čia, matai, Vyriausybė ėmė jiems dar trukdyti mat“, – tęsė ministras.

Jis priminė, kad suskystintos naftos dujos (SND) yra Europos Sąjungos nesankcionuota prekė, „todėl cisternomis vis intensyviau importuojamos“. Apie tokią verslų moralę buvo kalbėta ne kartą.

„Todėl ir buvo imtasi tokio griežto akcizo pakėlimo SND, apmokestinant Kremliaus eksportą. Ir tai labai teisingas sprendimas.

Lygiagrečiai beveik 2300 daugiabučių namų jau pasikeitė dujų balionus į elektrines virykles Energetikos ministerijos parama per paskutinius 5 metus. Gyventojai nebuvo palikti nuošaly.

Šiandien klausimai turėtų būti keliami ne Vyriausybei, o toms šalies „Jozitoms“, kodėl jos prekiauja su Rusija“, – įraše teigė S.Gentvilas.

Primename, kad anksčiau portalas lrytas.lt skelbė, kad lietuviškas degalinių tinklas „Jozita“ nusprendė nuo sausio pradžios, perkant dujų balionus, fiskaliniuose kvituose įrašyti prierašą – „Nuo 2024.01.01 Tėvynės sąjungos-Konservatorių įvestas akcizas dujoms buičiai – 8 Eur už 21 kg“.

Šį sprendimą Seimo narys Remigijus Žemaitaitis savo feisbuko paskyroje pasveikino ir pats pasidalijo tokio čekio nuotrauka.

Nuo šių metų sausio 1 d. Seimo priimtos Akcizų įstatymo pataisos, kuriomis panaikinta akcizo lengvata naftos dujoms, dujiniams angliavandeniliams. Vienas dujų balionas, skirtas buitinėms reikmėms, pabrango 7,73 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.