Vairuotojai to dar nebuvo matę: degalinėje gautame kvite – žinutė dėl konservatorių

Viešojoje erdvėje vairuotojai pradėjo dalintis neįprastu degalinės „Jozitos“ čekiu, kuris pirkėjams buvo paduotas perkant buitines dujas balionuose. Išduotame čekyje matyti prierašas: „Nuo 2024.01.01 Tėvynės sąjungos-Konservatorių įvestas akcizas dujoms buičiai – 8 Eur už 21 kg“.

Pradėjo dalintis neįprastu degalinės „Jozitos“ čekiu, kuris pirkėjams buvo paduotas perkant buitines dujas balionuose.<br>Lrytas.lt koliažas
Pradėjo dalintis neįprastu degalinės „Jozitos“ čekiu, kuris pirkėjams buvo paduotas perkant buitines dujas balionuose.<br>Lrytas.lt koliažas
Pradėjo dalintis neįprastu degalinės „Jozitos“ čekiu, kuris pirkėjams buvo paduotas perkant buitines dujas balionuose.<br>P.Mantauto nuotr.
Pradėjo dalintis neįprastu degalinės „Jozitos“ čekiu, kuris pirkėjams buvo paduotas perkant buitines dujas balionuose.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-01-03 10:44, atnaujinta 2024-01-03 17:49

Tuo feisbuke pasidalijo ir Seimo narys Remigijus Žemaitaitis. Degalinės, esančios Klaipėdos rajone, išduotame čekyje matyti, kad pirkėjas įsigijo du vienetus dujų balionų po 18 eurų, taip pat už kiekvieną dujų balioną priskaičiuotas ir mokestis – po 8 eurus.

„Pagarba Šilalės įmonei „Jozita“, kuri nepabijojo ir viešai parodė tikruosius Lietuvos naikintojus!“ – feisbuke rašė jis, pridurdamas, esą taip Tėvynės sąjungos-Lietuvos Krikščionys demokratai buvo „pasiųsti velniop“.

Portalas lrytas.lt susisiekė su lietuviško degalinių tinklo „Jozita“ direktoriumi, savininku Jonu Jobukausku ir pasiteiravo, kodėl buvo priimtas sprendimas pirkėjams išduoti tokius čekius su prierašu.

Direktorius davė palyginimą: juk „šnapsas“ yra blogai, cigaretės yra blogai, tačiau šildyti namus ir valgyti tai reikia. Jei jau didinami akcizai ir už dujas, jo manymu, valstybė turėtų padengti tokias išlaidas.

Kiek laiko „Jozita“ dalins tokius čekius klientams? „Iki pat gyvenimo galo, kiek gyvas esu“, – patikino J.Jokubauskas.

Pirkėjai, anot pašnekovo, pastebi, kad čekyje yra prierašas. „Kuris yra patenkintas, kad reikia sumokėti tokį mokestį?“ – kėlė klausimą jis.

Naujienų agentūra ELTA taip pat pateikė jo paaiškinimą, kad konservatorius čekyje galėjo įvardyti ir kitaip.

„O ką pyd****** reikėjo įvardinti? Man nebetilpo čekyje. Būčiau įrašęs dar pyd*******. Konservatoriai dabar dauguma yra. Tai jeigu yra dauguma, tai aš teisingai parašiau“, – kalbėjo „Jozitos“ vadovas.

Patikino parašęs šalies prezidentui Gitanui Nausėdai, premjerei Ingridai Šimonytei ir Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen raštą dėl akcizų dar praėjusių metų rugpjūtį, tačiau atsakymo dar negavo.

Nuo 2024 m. sausio 1 d. Seimo priimtos Akcizų įstatymo pataisomis, kuriomis nuo metų pradžios numatoma panaikinti akcizo lengvatą naftos dujoms, dujiniams angliavandeniliams. Vienas dujų balionas, skirtas buitinėms reikmėms, pabrango 7,73 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.