„Tesla“ Kinijoje atšaukia 1,6 mln. automobilių

„Tesla“ Kinijoje atšaukia daugiau kaip 1,6 mln. elektromobilių, penktadienį pranešė šios šalies rinkos reguliavimo tarnyba.

„Tesla“ Kinijoje atšaukia 1,6 mln. automobilių.<br>Unsplash nuotr.
„Tesla“ Kinijoje atšaukia 1,6 mln. automobilių.<br>Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Jan 5, 2024, 1:02 PM

Atšaukimas, kuris buvo inicijuotas aptikus problemų, susijusių su pagalbinėmis vairavimo funkcijomis ir durų rakinimo sistemomis, bus vykdomas nuotoliniu būdu atnaujinant transporto priemonių programinę įrangą.

Kinija yra svarbi pasaulinio „Tesla“ tinklo dalis. Ši šalis ne tik yra didelė vartotojų rinka, tačiau jos teritorijoje taip pat veikia didelė „Tesla“ gamykla.

„Iš viso bus atšaukti 1 610 105 importuoti „Model S“, „Model X“ ir „Model 3“ bei vietoje gaminti „Model 3“ ir „Model Y“ elektromobiliai, pagaminti nuo 2014 metų rugpjūčio 26 dienos iki 2023 metų gruodžio 20 dienos“, – sakoma internete paskelbtame Valstybinės rinkos reguliavimo administracijos (SAMR) pareiškime.

„Kai į šį atšaukimą patenkančiose transporto priemonėse įjungiama automatinio pagalbinio vairavimo funkcija, vairuotojas gali netinkamai panaudoti antro lygio kombinuotą pagalbinio vairavimo funkciją, o tai padidina susidūrimų riziką ir kelia pavojų saugumui“, – pažymėjo SAMR.

Atšaukimas taip pat paveikia 7 538 importuotus „Tesla“ modelius, pagamintus nuo 2022 metų spalio 26 dienos iki 2023 metų lapkričio 16 dienos, šiuose automobiliuose aptikus problemą, kuri, anot administracijos, susijusi su durų rakinimo valdikliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.