Per dvi savaites pardavė daugiau nei 5 tūkst. bilietų į traukinį Vilnius-Ryga

Per kiek daugiau nei dvi savaites nuo traukinių maršruto Vilnius–Ryga starto parduota daugiau kaip 5,1 tūkst. bilietų, informuoja „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) komunikacijos partnerė Kotryna Dzikaraitė-Misiūnė. Pasak jos, daugiausiai naująja jungtimi keleiviai vyksta iš Vilniaus, tačiau netrūksta keliaujančių ir iš kitų Lietuvos miestų. Tarptautines keliones įsigijo absoliuti dauguma naujojo maršruto keleivių – parduota maždaug 4,3 tūkst. bilietų.

Traukinys į Rygą.<br>„Lietuvos geležinkelių“ nuotr.
Traukinys į Rygą.<br>„Lietuvos geležinkelių“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 2:02 PM

„Naująja jungtimi su Ryga keleiviai dažniausiai vyksta iš Vilniaus (60 proc. tarptautinių kelionių), Šiaulių (21 proc. tarptautinių kelionių) ir Kaišiadorių (9 proc. tarptautinių kelionių)“, – tvirtino pašnekovė.

Keleiviai dažniausiai keliauja savaitgaliais, o traukinių užimtumas pirmąją maršruto savaitę vidutiniškai siekė 71 proc.

„Džiugina ir tai, kad naująjį maršrutą jau spėjo atrasti Joniškio gyventojai, besirenkantys vykti tiek į Rygą (290 keleivių), tiek į Vilnių (214 keleivių)“, – sakė LTG atstovė.

„Daugiausiai klientai keliauja savaitgaliais, iš Vilniaus vykstantys klientai dažniausiai renkasi išvykas su dviem nakvynėmis, o iš Kaišiadorių ir Šiaulių – vienos paros“, – tikino ji.

Praėjusių metų pabaigoje startavo pirmasis traukinių maršruto Vilnius–Ryga reisas. Tiesioginiai traukiniai kursuoja kasdien – LTG grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ iš Vilniaus kviečia išvykti rytais, o iš Rygos – kiekvienos dienos popietėmis. Kelionė traukiniu tarp dviejų sostinių trunka apie 4 val. 15 min.

Kelionė į Rygą traukiniu visomis dienomis kainuoja tiek pat – standartinio bilieto kaina sieks 24 eurus, pirmos klasės – 34 eurus. Atskiros sėdimosios vietos traukinyje neužimantiems vaikams iki 6 m. kelionė nekainuoja, o vaikams, kurių amžius nuo 6 iki 16 metų, taikoma 30 proc. nuolaida.

Traukinys iš Vilniaus išvyksta kiekvieną dieną 6 val. 30 min., iš Kaišiadorių – 7 val. 14 min., iš Šiaulių – 8 val. 51 min., iš Joniškio – 9 val. 30 min. Į Jelgavą traukinys atvyksta 10 val. 06 min., o į Rygos centrinę stotį – 10 val. 43 min. Iš Rygos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyksta 15 val. 28 min., iš Jelgavos – 16 val. 08 min. Šis traukinys Šiaulius pasiekia 17 val. 21 min, o Vilnių – 19 val. 51 min.

Naujame tvarkaraštyje numatytas ir persėdimas į tarptautiniu maršrutu kursuojantį traukinį iš maršrutu Kaunas–Vilnius vykstančio traukinio. Šis persėdimas suplanuotas Kaišiadorių geležinkelio stotyje. Vietinių kelionių Latvijoje paslaugos maršruto atkarpa Jelgava-Ryga nėra teikiamos. „Eurail“ kelionių paso turėtojai taip pat gali keliauti tarp Lietuvos ir Latvijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.