Populiariausia Vilniaus senamiesčio aikštelė – apledėjusi ir duobėta: netyčia galite pamesti ir ratą

Nors šalia Tymo turgaus esanti stovėjimo aikštelė džiaugiasi dideliu gyventojų populiarumu, vairuotojams kartais trūksta necenzūrinių žodžių, ypač žiemos metu. Gyventojai skundžiasi, kad kone pagrindinė aikštelė šalia senamiesčio yra ypač duobėta, o žiemos metu dar ir apledėjusi, kas kelia ne tik nepatogumų, bet ir potencialių avarinių situacijų.

Vilniaus senamiestis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus senamiestis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gyventojai skundžiasi, kad kone pagrindinė aikštelė šalia senamiesčio yra ypač duobėta.<br>Asociatyvi T.Bauro nuotr.
Gyventojai skundžiasi, kad kone pagrindinė aikštelė šalia senamiesčio yra ypač duobėta.<br>Asociatyvi T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aneta Kurowska

Feb 7, 2024, 2:14 PM, atnaujinta Feb 7, 2024, 2:17 PM

„Viena vertus, nuolat girdime iš savivaldybės apie darnų judumą, bet, kita vertus, gyventojai, norintys tęsti kelionę į senamiestį pėsčiomis, turi palikti automobilius aikštelėje, kurioje ne tik nėra elementarios dangos, bet duobės yra tokios gilios, kad galima tiesiog pamesti ratą, jau nekalbant apie tai, kas atsitinka, kai ten susikaupęs purvas užšąla. Žinoma, už visa tai dar reikia sumokėti“, – sako automobilių stovėjimo aikštelėje sutiktas vilnietis Ramūnas.

Sunku važiuoti, sunku manevruoti, išlipus iš mašinos, lengva paslysti – tokiais žodžiais vilniečiai apibūdina aikštelę. Nors dėl ledo ir duobių ir taip sunku pasistatyti automobilį stovėjimo aikštelėje, vilniečiai vis tiek tą daro, nes šalia senamiesčio patogesnėje vietoje ir už padorų mokestį automobilių stovėjimo aikštelės nėra. Savivaldybė, gavusi gyventojų pastebėjimus, spėja reaguoti.

„Stovėjimo aikštelės žiemos sezono metu taip pat yra barstomos druska arba druskos ir smėlio mišiniu, gavę šį klausimą jį perdavėme rangovui, kad būtų atliktas papildomas barstymas. Pagal galimybes bus tvarkomas ir aikštelės duobėtumas“, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Šiomis dienomis slidžios yra ne tik miesto aikštelės. Vilniečiai turėtų išlikti itin budrūs, nes dėl nuolat svyruojančios oro temperatūros ir kritulių šaligatviuose susidaro ledo sluoksnis. Ne visur šaligatvius spėja pabarstyti smėliu ar druska, ypač rytais. Todėl vilniečiai turėtų vaikščioti atsargiai, ypač tose vietose, kurios nėra barstomos druska.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.