„Toyota“ stabdo dešimties modelių tiekimą: aptiko klastojamus duomenis

Japonijos automobilių koncernas „Toyota“ naujuosius sutiko su nemalonia žinia – gamintojas laikinai stabdo dešimties modelių tiekimą pirkėjams, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2024, 4:16 PM

To priežastis – dukterinė koncerno kompanija „Toyota Industries Corporation“ klastojo dyzelinių automobilių duomenis apie jų galią. Tai paskelbė pati „Toyota“ kompanija.

Pranešime rašoma, kad atliekant sertifikavimo bandymus, varikliuose buvo naudojamas kitoks kompiuteris negu tuose, kurie yra parduodami. Dėl to šiek tiek gali skirtis variklio techniniai duomenys.

„Toyota“ patikrino automobilius, kurie šiuo metu yra gamyklų konvejeriuose ir jų variklių duomenys atitiko tuos, kurie buvo deklaruoti sertifikavimo metu. Nepaisant to, nusprendė laikinai stabdyti automobilių tiekimą iki papildomo patikrinimo.

Tarp modelių, kurių tiekimas laikinai stabdomas, yra šie „Toyota“ automobiliai, kuriuose sumontuotas dyzelinis variklis: „Fortuner“, „Hilux“, „Land Cruiser“, „Lexus LX“ ir dar keletas kitų.

Praėjusių metų pabaigoje šią korporacija jau buvo sudrebinęs kitas skandalas. Dar viena jos dukterinė kompanija – „Daihatsu“ – buvo apkaltinta duomenų apie automobilių saugumą ir saugumo testų rezultatų klastojimą.

Dėl to buvo sustabdytas visų „Daihatsu“ ir tokių pačių modelių, tačiau parduodamų kaip „Toyota“ pardavimas, bet šie modeliai Lietuvos rinkoje oficialiai neparduodami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.