Savaitgalį Neringoje vykstančių renginių metu bus taikoma įvažiavimo lengvata

Savaitgalį Neringoje vykstančių renginių metu atvykstantiems bus taikoma įvažiavimo lengvata.

Savaitgalį Neringoje vykstančių renginių metu bus taikoma įvažiavimo lengvata.<br>Neringos savivaldybės nuotr.
Savaitgalį Neringoje vykstančių renginių metu bus taikoma įvažiavimo lengvata.<br>Neringos savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 2:44 PM

Kaip nurodo Neringos savivaldybė, nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą bus atleidžiami asmenys, vykstantys lengvaisiais automobiliais nuo penktadienio, 12 valandos iki šeštadienio, 12 valandos.

Skelbiama, kad vasario 16-ąją Neringoje vyks ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės švyturių temomis, koncertuos Neringos meno kolektyvai, gros pianistas Darius Mažintas. Tą dien istorine krištolinų Frenelio lęšių sistemos šviesa sužibs Nidos švyturys.

Šventinį šeštadienį vyks „Stintapūkio“ šventės renginiai, prasidėsiantys žūklės varžybomis „Nidos blizgė 2024“.

Šventės metu pasirodys Neringos meno kolektyvai, su tradicine Kuršių marių žvejyba supažindins šio amato atstovas Karolis Tamulis. Vyks edukaciniai, kūrybiniai užsiėmimai, mankštos, šokiai, žaidimai ir rungtys. Šventinis akcentas – tradicinio bumbinimo demonstravimas.

Į susitikimą ir diskusiją su „Stintapūkio“ šventės svečiais kvies klimatologas Silvestras Dikčius. Šeštadienio vakare Neringoje visų lauks koncertai: atlikėjos Bjelle Nidos bendruomenės namuose ir „Garbanotojo bosisto“ kavinėje „Sangrita.Nida“.

Neringos savivaldybė primena, kad tarybos sprendimu įvažiavimo į Neringą lengvata kasmet taikoma vasario mėnesį minimos „Stintapūkio“ šventės, pavasarį – „Žiobrinių šventės“, rugsėjo mėnesį – Pasaulinės turizmo dienos proga, taip pat lapkričio 1-ąją bei lapkričio 2-ąją.

Visus metus įvažiavimo į Neringą lengvata taikoma tik elektra varomoms transporto priemonės bei kitais Savivaldybės tarybos nustatytais atvejais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.