Druskininkų mero kirtis motociklininkams – gali būti, kad tokius pasivažinėjimus kurorte uždraus

Druskininkų merui Ričardui Malinauskui pareiškus, kad jei ir toliau motociklininkai pažeidinės Kelių eismo taisykles, bus įvedamos priemonėmis, kuriomis būtų uždraustas motociklų eismas kurorte, bendruomenės nariai piktinasi.

Druskininkų meras pareiškė, kad jei ir toliau motociklininkai pažeidinės KET, bus įvedami draudimai.<br>Lrytas.lt koliažas
Druskininkų meras pareiškė, kad jei ir toliau motociklininkai pažeidinės KET, bus įvedami draudimai.<br>Lrytas.lt koliažas
Druskininkų meras pareiškė, kad jei ir toliau motociklininkai pažeidinės KET, bus įvedami draudimai.<br>D.Umbraso nuotr.
Druskininkų meras pareiškė, kad jei ir toliau motociklininkai pažeidinės KET, bus įvedami draudimai.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Malinauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Malinauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Jasaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
D.Jasaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 2:20 PM, atnaujinta Mar 7, 2024, 2:54 PM

„Gerbiama motociklininkų bendruomene, pirmasis pavasario savaitgalis lepino itin gražiu oru – suprantu, kad norėjote atidaryti sezoną“, – įrašą feisbuke tokiais žodžiais pradėjo meras.

„Bet šį savaitgalį gavome kaip niekad daug druskininkiečių ir kurorto svečių nusiskundimų dėl motociklų keliamo triukšmo ir kelių eismo taisyklių nepaisymo. Druskininkai niekada nėjo draudimų keliu ir aš pats esu prieš kategoriškus draudimus, nes žmogus yra mąstanti būtybė, atsakinga už savo elgesį ir jo pasekmes.

Bet jei ir toliau mieste matysime dideliu greičiu važiuojančius, tyčia „gazuojančius“, eismo saugumo nepaisančius motociklininkus – būsime priversti imtis priemonių ir uždrausti motociklų eismą kurorte“, – kovo 5 d. skelbė jis.

Meras taip pat paragino būti sąmoningiems ir džiaugtis kurortu.

Pavieniai motociklininkai teršia bendruomenių vardą, mano Lietuvos motociklistų klubo prezidentas Virginijus Aučyna. Nors pašnekovas nežino, dėl ko Druskininkų mero rūstybę užsitraukė motociklininkai, įtariama, kad taip galėjo atsitikti dėl vieno ar kito nedrausmingo vairuotojo. Tuo labiau, kad klubai nevažiuoja į Druskininkus – ką ten veikti?

Be to, motociklininkų bendruomenės nėra pakančios nedrausmingiems vairuotojams, tad vien dėl to nesinori pažeisti Kelių eismo taisyklių.

Vis dėlto, jo manymu, dar per anksti su motociklu leistis į ilgą kelionę, nors gali pasirodyti, kad jau yra saugu.

V.Aučyna pataria stebėti oro temperatūrą ir sulaukti orų, kai naktį jau nebebus minusinės temperatūros, o dieną įšils apie 15 laipsnių šilumos. Saugaus sezono pradžią pažymi ir pareigūnų reidai, kurie vyksta kažkur balandžio viduryje.

Neringos meras Darius Jasaitis patikino, kad kurorte su tokia problema nesusiduria. Galbūt iki Nidos dar nespėjo atvykti poilsiautojai su tokiomis transporto priemonėmis, o galbūt jie drausmingesni, svarstė meras.

„Nusiskundimų tikrai neturiu“, – portalui lrytas.lt kalbėjo D.Jasaitis, pridurdamas, kad jokių pateiktų iniciatyvų dėl tam tikrų draudimų, pateikta nėra.

Tačiau Palangos požiūris kitoks. Palangos Policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas patikino, kad dėl Palangoje zujančių motociklininkų Eismo saugumo komisijai jau perduotas raštas su pasiūlymais, kuriais būtų ribojimas eismas kai kuriose kurorto gatvėse.

Pavyzdžiui, šiltuoju sezonu motociklininkai važinėja Vytauto gatvėje, kur galbūt nori parodyti, kokią turi transporto priemonę, nor turi riedėti 30 km/h.

Kaip teigė A.Budginas, netrūko gyventojų skundų dėl greičio, skleidžiamo garso, dėl kurio įsijungia ir kitų automobilių signalizacijos sistemos.

Tačiau kurortą yra pamėgę ir motociklininkai – jų sulaukiama kas vasarą. Mero turimais duomenimis, pernai nebuvo sulaukta nė vieno oficialaus gyventojų skundo dėl motociklininkų.

Nors retkarčiais galima girdėti triukšmingesnių dviračių transporto priemonių, tačiau tai yra pavieniai atvejai.

Motociklus mieste pradėjo drausti Biršonas dar 2020 metais. Sprendimas buvo priimtas dėl motociklininkų keliamo triukšmo, viešosios tvarkos trikdymo ir įžūlaus elgesio mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.