Lenkijos ūkininkai į Ukrainą įleis kai kuriuos sunkvežimius

Dorohusko kontrolės punktą pasienyje su Ukraina blokuojantys Lenkijos ūkininkai trečiadienį pareiškė, kad leis sunkvežimiams įvažiuoti į Ukrainą, tačiau ir toliau dės pastangas, jog į Lenkijos teritoriją nepatektų kroviniai.

ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Mar 13, 2024, 2:22 PM

Ūkininkai jau kurį laiką blokuoja pasienyje esančius kontrolės punktus, taip siekdami išreikšti nepasitenkinimą dėl ukrainietiškos produkcijos antplūdžio, kuris, anot jų, smukdo kainas ir daro įtaką jų pelnui. Dėl blokados abiejose sienos pusėsė ėmė formuotis didžiulės spūstys. Lenkijos mokesčių administracijos duomenimis, laukimo laikas Dorohusko kontrolės punkte trečiadienį buvo maždaug 120 valandų, o anksčiau šią savaitę siekė iki 400 valandų.

Tačiau protesto organizatoriai pareiškė, kad „atkimš“ šį kontrolės punktą ir laikinai atvers sieną.

„Tai mūsų gestas Ukrainos vairuotojams, kad jie galėtų grįžti pas savo šeimas, į savo šalį“, – Lenkijos valstybinei naujienų agentūrai sakė protesto Dorohusko kontrolės punkte lyderis Wojciechas Losas. Jis pažymėjo, kad, nepaisant šio žingsnio, ūkininkai nei stabdo, nei baigia savo protestą ir toliau neleis sunkvežimiams įvažiuoti į Lenkiją iš Ukrainos.

„Dabar laukiame premjero, žemės ūkio ministro ir Ukrainos reakcijos“, – pridūrė W.Losas.

Nors Lenkija yra ištikima Ukrainos sąjungininkė, didėjančios ekonominės trintys apkartino kaimyninių šalių santykius. Kyjivas yra ne kartą paraginęs Varšuvą palengvinti eismą per sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.