„Susidaro įspūdis, kad viena ranka nežino, ką daro kita“ – kauniečiai piktinasi, kas vyksta po jų nosimis

Kauniečiai piktinasi, kad iškasti neseniai naujai sutvarkyti Veiverių gatvės šaligatviai ir naujas dviračių takas. Savivaldybė teisinasi, kad tai ne jų kaltė, – ardyti naujus takus užsimanė verslininkai.

Veiverių gatvėje išardyti šaligatviai, nes įrengiami nauji dujų tinklai.
Veiverių gatvėje išardyti šaligatviai, nes įrengiami nauji dujų tinklai.
Veiverių gatvėje yra gelžbetoninis Kauno tvirtovės statinys, kuris būtų tinkamas slėptis nuo oro pavojaus, tiesioginio ir netiesioginio apšaudymo grėsmės.
Veiverių gatvėje yra gelžbetoninis Kauno tvirtovės statinys, kuris būtų tinkamas slėptis nuo oro pavojaus, tiesioginio ir netiesioginio apšaudymo grėsmės.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 8:31 PM, atnaujinta Mar 27, 2024, 11:35 AM

Akylesni kauniečiai pastebėjo, kad dažnai neseniai sutvarkytose gatvėse vėl pradedami kasinėjimo darbai, ardoma ką tik patiesta danga, naujai pakloti šaligatviai ir dviračių takai.

„Susidaro įspūdis, kad viena ranka nežino, ką daro kita“, – sakė Aleksoto gyventojas Rimas Balaišis.

Pasak jo, Veiverių gatvėje šalia verslo ir prekybos centro „Longas“ vasario pabaigoje pradėti šaligatvio ir dviračių tako ardymo darbai.

„Tik prieš metus perklojo šaligatvį, nutiesė puikų dviračių taką ir prašom – vėl viskas iškasta ir išardyta, nes kloja kažkokius vamzdžius. Ar nebuvo galima prieš sutvarkant atlikti visus reikalingus požeminius darbus?

Tai rodo, kad savivaldybės tarnautojai nemoka planuoti ir taupyti mūsų pinigų“, – piktinosi Aleksoto gyventojas.

Pradėjus aiškintis, kokie darbai vyksta Veiverių gatvėje, paaiškėjo, kad jie vykdomi ne savivaldybės iniciatyva.

„Šiuo metu toje vietoje išardyti šaligatviai, nes vyksta naujų tinklų įrengimas. Tai dažniausiai nutinka tais atvejais, kai fiziniai ar juridiniai asmenys prie gatvių vykdo statybas, rekonstruoja pastatus, todėl jiems reikia naujų tinklų, kurie jungiami prie miesto tinklų“, – sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, savivaldybė negali gyventojams neleisti prisijungti prie elektros ar nuotekų, vandentiekio tinklų, o išardytas dangas turi sutvarkyti jas išardę darbų vykdytojai.

Susisiekus su darbus vykdančiu rangovu bendrove „Labas GAS“ paaiškėjo, kad šioje vietoje tiesamas dujų vamzdynas, darbų užsakovas – įmonė ESO. Rangovo atstovė patvirtino, kad dangos bus sutvarkytos užsakovo lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.