Dainininkė Mia daugiau nei metams neteko vairuotojo pažymėjimo

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo dainininkės Vilijos Pilibaitytės-Mios administracinę bylą ir paskelbė atlikėjai nepalankią nutartį. Teisėja Rasa Paužaitė nusprendė, kad atlikėja, už vairavimą išgėrus, automobilio vairuoti negalės metus ir tris mėnesius, be to, privalės sumokėti 1,3 tūkst. litų baudą.

Mia išgirdo teismo nuosprendį.<br>J. Stacevičius
Mia išgirdo teismo nuosprendį.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jun 11, 2013, 10:11 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:40 PM

Skirdamas administracines nuobaudas V. Pilibaitytei-Mios teismas atsižvelgė į pažeidimų pobūdį, jos asmenybę. Teismas pažymėjo, kad pažeidėja ne kartą bausta administracine tvarka už kelių eismo pažeidimus.

Skirdamas bausmę teismas nustatė vieną atsakomybę lengvinančią aplinkybę – ji gailėjosi ir vieną sunkinančią – pakartotinai per metus padarytas tos pačios rūšies teisės pažeidimas, už kurį pažeidėjai jau buvo paskirta administracinė nuobauda. 

Praėjusią savaitę teismui nepavyko išgirsti atlikėjos pasiaiškinimų, nors posėdyje dalyvavęs Mios gynėjas Vytautas Geležinis du kartus teismo prašė posėdžius atidėti, nes į posėdį, kuriame buvo nagrinėjama jos administracinė byla dėl vairavimo išgėrus, atlikėja neatvyko.

Tiesa, į birželio 7 dieną vykusį posėdį V. Pilibaitytė neatvyko - posėdžio išvakarėse kelyje Vilnius-Klaipėda atlikėjos vairuojamas automobilis rėžėsi į vilkiko partrenktą briedį.

Be pažeidėjos į teismą atėjęs advokato padėjėjas paprašė uždaro posėdžio – esą dėl dažnų žiniasklaidos rašinių apie Mią patyčių patiria jos mažametis sūnus, tačiau teismas nusprendė, kad posėdžiai turi būti vieši.

V. Pilibaitytė teisme turėjo pasiaiškinti dėl vairavimo išgėrus balandžio 11-osios naktį. Apie 2 valandą 30 minučių jos vairuojamą automobilį BMW 530 policijos pareigūnai sustabdė Vilniuje, M. K. Čiurlionio gatvėje.

Pajutę nuo vairuotojos sklindantį alkoholio kvapą, jie patikino moters blaivumą. Alkoholio tikrintuvas parodė 1,03 promilės alkoholio. Tą naktį atlikėja policininkams negalėjo pateikti ir galiojančio vairuotojo pažymėjimo.

Nors Mia iš karto prisipažino padariusi pažeidimą, teisme jos gynėjas prašė iš policijos išreikalauti alkoholio tikrintuvo dokumentų, tačiau teismas tokį prašymą atmetė pažymėdamas, kad teismui pateikti duomenys apie tikrintuvo patikimumą.

Pripūtusiems 1,03 promilės alkoholio vairuotojams pripažįstamas lengvas girtumo laipsnis, už kurį gali būti skiriama bauda nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų. Be to, už tokį pažeidimą vairuotojams gresia netekti vairuotojo pažymėjimo nuo vienerių iki pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.