Įžūlūs taisyklių pažeidėjai vairuoti negalės 10 metų

10 metų. Tokiam laikui vairuotojo pažymėjimo gali netekti tie, kurie antrą kartą įklius neblaivūs arba nuolat pažeidinės eismo taisykles. Tai numatyta ketvirtadienį Seimo priimtose Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisose.

10 metų. Tokiam laikui vairuotojo pažymėjimo gali netekti tie, kurie antrą kartą įklius neblaivūs arba nuolat pažeidinės eismo taisykles.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
10 metų. Tokiam laikui vairuotojo pažymėjimo gali netekti tie, kurie antrą kartą įklius neblaivūs arba nuolat pažeidinės eismo taisykles.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-06-13 15:27, atnaujinta 2018-03-05 14:02

Numatyta, kad asmeniui, iš kurio teisė vairuoti transporto priemones buvo atimta du kartus už tai, kad jis padarė teisės pažeidimą būdamas neblaivus arba apsvaigęs nuo narkotikų, vaistų ar kitų svaigiųjų medžiagų, teisė vairuoti transporto priemones būtų gražinama ne anksčiau kaip po 10 metų. Taip pat ir asmeniui, iš kurio teisė vairuoti transporto priemones buvo atimta tris kartus dėl bet kokių pažeidimų.

Be to, papildomas mokymas bus privalomas nebe visiems vairuotojams, turintiems dvejų metų stažą, bet tik tiems, kurie per pirmuosius dvejus savo vairavimo metus bus pažeidę Kelių eismo taisykles. 

„Jeigu vairuotojai per dvejus metus nepadaro kelių eismo nusižengimo, yra drausmingi, gerai elgiasi, jiems nereikės privalomai iš savo kišenės mokant pinigus eiti į papildomus kursus, jie iš karto vairuotoją pažymėjimą įgis (dešimčiai metų – Red.).

Tik tiems, kurie padarys pažeidimų, bus papildomi mokymai“, - Seime žurnalistams sakė vienas iš pataisos iniciatorių liberalas Eligijus Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.