Girto vairuotojo kapas iš Vilniaus perkeltas į Kauną

Trečiadienį į Kauną iš Vilniaus perkeltas vainikais ir eglišakiais apdėtas simbolinis girto vairuotojo kapas. Sostinės gyventojai ir svečiai šią imitaciją neseniai matė Islandijos gatvėje, kur įsikūrę daugybė barų bei kavinių.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 3, 2013, 5:54 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:21 PM

Kaune girto vairuotojo kapas vienai dienai atsirado Rotušės aikštėje, aplink kurią esančiose kavinėse vyksta linksmybės.

Šis kapas — socialinės Lietuvos aludarių gildijos akcijos „Nevairuok išgėręs“ dalis, kuria tikimasi atkreipti žmonių dėmesį į itin skaudžias vairavimo išgėrus pasekmes. Vairuotojai raginami būti atsakingais už savo ir kitų gyvybes.

Ant simbolinio kapo sukrautų vainikų užrištose juostose surašyti dažniausi girtų vairuotojų pasiteisinimai: „Naktį bijojau eiti iki namų, o grįžti automobiliu atrodė saugiau“, „Suvalgiau prasto maisto, išgerti reikėjo dezinfekcijai“, „Kojos nelaikė, todėl važiavau“, „Gėriau tik vieną bokalą alaus“, „Turėjęs namo parvežti draugas prisigėrė labiau už mane“.

Šias 5 frazes akcijos organizatoriai atrinko su Lietuvos policijos departamento pareigūnais ir interneto vartotojais.

Be šių frazių ant šalia kapo esančioje informacinėje lentelėje pateiktos dar septyni ne ką rečiau policininkų girdimi neblaivių vairuotojų pasiteisinimai.

Dėl girtų vairuotojų kaltės Lietuvoje pernai žuvo 27, sužeisti 374 žmonės. 2012 metais iš viso išaiškinti 12 tūkst. 164 atvejai, kai transporto priemonę vairavo neblaivūs vairuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.