G.Gurevičiūtės brolis žuvo mįslingomis nelaimėmis nusėtame kelyje

Paslaptingas kelias Marijampolės priemiestyje šeštadienio rytą pasičiupo dar vieną auką. Netoli Netičkampio kaimo automobiliui nulėkus nuo asfalto, žuvo sostinės verslininkės Gintarės Gurevičiūtės brolis Kęstutis. Tai nėra pirmoji tragedija šiame lygiame kelio ruože. Siaurame kaimo kelyje įvyko ir tokių nelaimių, kurios vertos Holivudo scenaristo plunksnos.

Kelias, kuriame žuvo K. Gurevičius, audrina vietinių vaizduotę dėl paslaptingų įvykių.<br>Montažas
Kelias, kuriame žuvo K. Gurevičius, audrina vietinių vaizduotę dėl paslaptingų įvykių.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 3, 2013, 6:21 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:27 AM

25 metų G. Gurevičiūtės brolis Kęstutis su draugu tragedijos rytą važiavo iš Marijampolės Liudvinavo miestelio link. Jo bičiulis mirties išvengė ir dėl sužalojimų buvo paguldytas į Marijampolės ligoninę.

Kol kas nežinoma, kodėl  kabrioletas „Audi TT“ lygiame kelio ruože vertėsi ir nuskriejo į laukus. Spėjama, kad tragedijos priežastimi galėjo būti nesaugus greitis.

Išsamiau apie šią nelaimę avarija-zuvo-verslininkes-g-gureviciutes-brolis-kestutis.htm"="">avarija-zuvo-verslininkes-g-gureviciutes-brolis-kestutis.htm"" target="_blank">skaitykite čia.

Pastatė kryžių ir žuvo

Tokių nelaimių šiame kelio ruože įvyko daug. Avarijas net apipynė legendos. Pavyzdžiui, teigiama, kad šis kelias nutiestas per senas kapines, o kelias grįstas jų žvyru. 

Viena iš istorijų, pasakojamų apie tą kelio ruožą - išties paslaptinga.

„Prisimenu fatališką įvykį, kai žmogus pastatė kryžių dėl dažnų nelaimių. O po kelerių metų vargšas pats žuvo“, - portalui lrytas.lt pasakojo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Skirmantas Andriušis.

Šis kryžius 2005 metais buvo pastatytas ūkininko Vytauto Juozo Senkaičio. 73 metų vyras buvo sukrėstas neseniai įvykusios tragedijos, kai šalia kelio Marijampolė – Liudvinavas Krosnas užsimušė sutuoktinių pora. Jie gyveno gretimame kaime. 

„Vairuotojau, neskubėk į amžinybę“, - tokius žodžius pasirinko V. J. Senkaitis. 

Tragiškas žūtis ūkininkas skaičiavo dešimtimis, todėl norėjo atkreipti vairuotojų dėmesį į pavojingą ruožą. Ūkininko tikslas buvo sumažinti dažnų ir mirtimis pasibaigiančių avarijų skaičių. 

Bet lemtis geraširdžiui ūkininkui buvo žiauri. Vieną 2006 metų naktį, po vienerių metų, ūkininkas buvo rastas negyvas. Lygiai tame pačiame kaimo kelyje. 

Šalia gulinčio žmogaus voliojosi ir dviratis. Ūkininkas buvo mirtinai partrenktas automobilio, bet įvykio kaltininkas iš įvykio vietos pabėgo. 

Prieš metus, nuo kelio nuvažiavo ir vilkikas MAN. Tąkart tai buvo du Lenkijos piliečiai. Vilkike suspausti žmonės mirties išvengė, bet patyrė sunkius sužalojimus. Lenkai susilaužė stuburus.

Policijos duomenimis sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojas buvo neblaivus.

Kelias nutiestas per kapines?

Marijampolės policijos viršininkas nesistebi, kad žmonės bando ieškoti kraupių įvykio paaiškinimo. Bet pats tuo netiki: „Šis kelias yra pavojingas ir pakankamai vingiuotas. Nelaimės įvyksta pagrinde dėl nesaugaus greičio. Avarijos vyksta dažnai. Toje vietoje – kas kelerius metus.“

Netičkampio gyvenvietėje įrengti greičio matuokliai, pastatyti greitį ribojantys ženklai, bet žmonės tiesiog ignoruoja kelių eismo taisykles. Pranešimai apie greitį viršijusius vairuotojus į komisariatą plaukia dešimtimis.

S. Andriušio nuomone, pagrindinė priežastis – vairuotojų neišprusimas: „Žmonės ignoruoja kelių eismo taisykles. Daugeliu atveju nedrausmė ir yra pagrindinė priežastis. Nubaustų yra daug. Matyt, žmonėms reikia kažkokio sukrėtimo. Sunku pasakyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.