Girtas dviratininkas nustebo gavęs baudą

Trečiadienį vakare, Alytaus rajone, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos ir Viešosios tvarkos skyrių pareigūnai išaiškino 46 Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2014, 7:01 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:45 AM

Alytaus rajone, Spernios kaime, link parduotuvės vinguriuojantį dviratininką pareigūnai pastebėjo trečiadienio vakare.

Dviratininką teisėsaugininkai sustabdė ir patikrino alkoholio matuokliu. Prietaisas parodė, kad A. S., gimusio 1959 m., kraujyje yra 0,73 promilės alkoholio.

Sužinojęs, kad surašius administracinio tesės pažeidimo protokolą už dviračio vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, jam gresia 150 litų bauda, vyriškis gailėjosi išvažiavęs iš namų.

Netrukus keliu atriedėjo dar vienas pažeidėjas, kuris vežimą vadeliojo neblaivus. V. B., gimusiam 1957 m., alkoholio matuoklio pagalba nustatytas sunkus 2,58 promilių girtumas. Vadeliotojas teisinosi, kad parduotuvėje, išgėrė tik „buteliuką“ alaus.

Už vežimo vadeliojimą išgėrus V. B. surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Šis Kelių eismo taisyklių pažeidimas jam užtraukia 250 litų baudą.

Alkoholis ir leistino greičio viršijimas – dažnos bėdos Alytaus rajone.

Likiškėlių kaime Alytaus policijos pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „VW Golf“, prie kurio vairo sėdėjo N. K., gimęs 1985 m., gyvenantis Alytaus rajone, Radžiūnų kaime. Atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad vyras vairavo automobilį neturėdamas tam teisės ir būdamas neblaivus (2,74 promilės – sunkus girtumo laipsnis).

Ne kartą baustas N. K. – policijai gerai žinomas „klientas“. Vyriškis teisintis nė nebandė, dėl savo poelgio nesigailėjo.

Transporto priemonė, kurią vairavo konfiskuota, o jis už vairavimą „su kvapeliu“ ir be teisės vairuoti, dar ilgai neatgaus teisės vairuoti.

Pareigūnai taip pat išaiškino vieną atvejį, kai buvo vairuojamas automobilis be galiojančios techninės apžiūros, nubausti du vairuotojai, vairavę automobilius be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, išaiškinti 3 pėsčiųjų, dviratininkų padaryti pažeidimai. O visų pažeidimų „karalius“ – greičio viršijimas (30 atvejų).

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.