Išmanieji laikrodžiai prie vairo - nepageidaujami

Didžiosios Britanijos transporto departamentas oficialiai patvirtino, kad išmaniuosius laikrodžius, tokius kaip „Apple Watch“, maigantys vairuotojai bus baudžiami taip pat, kaip ir už telefonų naudojimą.

Išmanusis „Apple“ laikrodis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Išmanusis „Apple“ laikrodis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:58 AM

Naujasis „Apple“ gaminys leis vartotojams riešo prisilietimais atsiliepti į skambučius, tikrinti trumpąsias žinutes, matuoti pulsą, rodyti žemėlapius ir kalendoriaus priminimus. Išmanusis laikrodis kainuos 220 svarų (954 Lt) ir prekyboje pasirodys kitų metų pradžioje.

Policijos pareigūnams, bandantiems, užtikrinti, kad tokia įranga nebūtų naudojama ne vietoje, jis tik sukels papildomų rūpesčių.

Kaip britų leidinio „Auto Express“ kalbėjo transporto departamento atstovai, buvo svarstoma, kaip geriau užtikrinti teisėtą tokių prietaisų kontrolę ateityje, tačiau efektyviam darbui su „nešiojamomis“ technologijomis ir šiuo metu galiojanti įstatyminė bazė yra pakankama.

Kiek anksčiau šiais metais JAV jau buvo nutraukta byla vairuotojui, kuris viršijo greitį dėvėdamas „Google“ akinius. Nebuvo įrodymų, kad pažeidimo metu jie buvo įjungti.

Kaip pažymi britų transporto departamento atstovai, vairuotoją blaškančio mobiliojo ryšio telefono ar bet kurio kito prietaiso naudojimas jau seniai yra neteisėtas. Šiuo metu svarstomas papildomų priemonių, galinčių atgrasyti vairuotojus, įvedimas.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio bauda už mobiliojo telefono naudojimą vairuojant Didžiojoje Britanijoje buvo padidinta iki 100 svarų (434 Lt).

Tai reiškia, kad sučiuptas prie vairo savo „iWatch“ maigantis asmuo bus nubaustas 100 svarų bauda ir gaus tris baudos taškus. Už rimtesnius tokio pobūdžio pažeidimus bauda gali siekti iki 1000 svarų (4340 Lt).

Atkreipiame dėmesį, kad už laisvų rankų įrangos ir navigacijos naudojimą vairuotojai nėra baudžiami, o „Apple Watch“ turi abi šias funkcijas. Visgi pagal britų įstatymus, net ir tokiu atveju policijos pareigūnas gali nubausti vairuotoją, jei tik pasirodys, kad prietaisas blaško dėmesį ir asmuo nesuvaldo automobilio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.