Patyrę motociklininkai sezono gali ir nebaigti rudenį

Motociklų sezonui artėjant prie pabaigos motociklininkai neskuba savo metalinių draugų pastatyti į garažus. Penktadienį Aukštadvario trasoje vyko motociklų entuziastams skirtas saugaus eismo ir įgūdžių tobulinimo treniruotė.

Gerai pasiruošus motociklu galima važinėti ir žiemą.<br>Organizatorių nuotr.
Gerai pasiruošus motociklu galima važinėti ir žiemą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-29 16:29, atnaujinta 2018-01-29 06:22

Kaip teigė vienas renginio organizatorių Lietuvos motociklų žiedinių lenktynių prizininkas bei vairavimo mokyklos „Motoakademija“ vadovas Rimantas Bešėnas, atėjus rudeniui eismo sąlygos eismo sąlygos tampa iššūkiu ne vienam motociklo vairuotojui.

„Drėgmė ant kelio, žvyras, balos ir kitos eismo sąlygos akivaizdžiai pablogėja. Ir tam reikia pasiruošti, tobulinti įgūdžius, kurie leistų automatiškai spręsti esamą situaciją. Tam, kad nereikėtų galvoti, kaip čia atsiradusią balą apvažiuoti, o galėtum, kaip įprasta, stebėti eismą, pėsčiuosius, kelio ženklus ir t.t. “ – sakė R.Bešėnas.

Jis pastebėjo, kad vairavimo aikštelėse reikalingus įgūdžius sunku įgyti. „Motociklų vairuotojus bei entuziastus kvietėme į kartodromą, nes čia galime saugiai pasibandyti važiuoti tokiomis sąlygomis, kurias sutiksime ir didžiųjų miestų gatvėse. Lietuvoje vairavimo mokyklų aikštelėse vargiai tai įmanoma,“ – tvirtino Rimantas.

Važinėja iki pirmojo sniego

Pasak renginyje apsilankiusio tolimų kelionių motociklu entuziasto Aido Bubino, kaip teisingai važiuoti naudinga pasimokyti iš lenktynininkų trajektorijų. Jaunimas įgyją supratimą, kad važiavimas tiesiai yra viena, o manevravimas – kas kita.

„Kuo daugiau tokių renginių, tuo mažiau bus lakstančių gatvėse. Nes pavažinėjus trasoje ateina supratimas, kad ne viską dar moki. O ir gatvės ne vieta lakstyti. Jei nuslysi trasoje ten nebus nei kito automobilio, nei pėsčiojo. Aplinkui lygu, žolė, todėl labiausiai nukentės motociklas, o ne aplinkiniai“, – kalbėjo A.Bubinas.

Vasarą motociklu įveikęs 23 tūkst. km maršrutą Murmanskas-Magadanas-Murmanskas Aidas įsitikinęs, kad motociklų sezono uždarymo renginys yra puiki tradicija, šventė, po kurios drąsiai galima ir toliau važinėti.

„Dar tik rugsėjo pabaiga, todėl bent iki lapkričio yra geras mėnuo. Žinoma, tiems, kurie su pirmomis šalnomis pastato motociklus. Bet yra ir tokių, kurie pastato motociklus tik iškritus pirmam sniegui. Pvz., kaip pernai. Sniegas pasirodė tik sausio mėnesį. Taigi, neprisiriščiau stipriai prie sezono,“ – sakė motociklininkas.

Pasak A.Bubino, važinėjant rudenį reikėtų prisiminti, kad tiek asfaltas, tiek oras yra šaltesnis.

„Padangos nebesukimba taip, kaip esant šiltam orui. Bet tai išsprendžiama pasirinkus minkštesnes padangas. Jeigu nėra galimybės, tuomet svarbu tinkamas greitis. Ypatingai posūkyje,“ – atkreipė dėmesį A.Bubinas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.