Pertvarkė krauju paženklintą perėją

Viena pavojingiausių pėsčiųjų perėjų Kaune - jau draugiškesnė kauniečiams. Miesto savivaldybė kartu su bendrove „Lietuvos draudimas“ pertvarkė pėsčiųjų perėją V.Krėvės prospekte, kurioje šiemet vasarį žuvo moteris.

Žmonės galės drąsiau žingsniuoti rekonstruota perėja.<br>P.Mantauto nuotr.
Žmonės galės drąsiau žingsniuoti rekonstruota perėja.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 11, 2014, 10:41 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:55 PM

Klientus atsisakyti popierinių dokumentų raginanti bendrovė „Lietuvos draudimas“ sutaupytus pinigus ketina išleisti pėsčiųjų perėjoms rekonstruoti ir šiam tikslui žada skirti apie 150 tūkst. litų.

Perėjai Kaune draudikai skyrė 20 tūkst. litų, dar beveik tiek pat išleido savivaldybė. Jos atstovai ir parinko perėją, kuriai labiausiai reikėjo pokyčių.

Šiemet vasarį eidama šia perėja žuvo moteris, daugiau kaip 20 metų dirbusi troleibuso vairuotoja. Antrąja eismo juosta autombobiliu „Volkswagen Polo“ važiavęs jaunuolis nepastebėjo kaunietės, mat vaizdą buvo užstojęs pirmojoje juostoje sustojęs autobusas.

Nelaimė įvyko visai netoli moters namų, kai ji vyko iš parduotuvės. Ši perėja anksčiau buvo įrengta įstrižai gatvės ir prasidėjo visai greta stotelės. Dabar ji perkelta atokiau.

Naująja perėja žingsniuojantys kauniečiai piktinosi, kad miesto valdžia permainomis susirūpino tik tuomet, kai įvyko nelaimė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.