Lapkričio 16 d. skiriama žuvusiems eismo įvykiuose atminti

Kiekvienų metų trečiąjį lapkričio sekmadienį Jungtinių Tautų ir Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė Pasauline diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Šiemet ši diena minima lapkričio 16-ąją.

Eismo įvykiuose visame pasulyje kasmet žūna apie 1,2 mln. žmonių.<br>Modesto Patašiaus nuotr.
Eismo įvykiuose visame pasulyje kasmet žūna apie 1,2 mln. žmonių.<br>Modesto Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 3:12 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:27 AM

Jau kuris laikas įvairių radijo stočių eteriuose skamba socialinė reklama:

„Kelias... Jam nesvarbu, kas tu: žinoma ir visų pastebima žvaigždė ar paprastas, eilinis žmogus. Kelias neskiria turtingų ir vargšų, vyrų ir moterų, vaikų ir suaugusių. Čia mes visi – eismo dalyviai, atsakingi už vienas kito elgesį“.

Taigi, niekas iš mūsų nėra apdraustas nuo nelaimės. Tik vienas neatsakingas poelgis kelyje, viena klaida gali kainuoti labai daug. O ištaisyti klaidos, „atsukti laiko atgal“ ir pasielgti atsakingiau, deja, neįmanoma.

Kad atsitikus nelaimei, nereikėtų klausti savęs: „kodėl aš, kodėl man taip atsitiko, už ką man...“, nedarykime klaidų – neskubėkime kelyje, važiuodami automobiliu užsisekime saugos diržus, vaikus vežkime tik specialiose kėdutėse, nevažiuokime su neblaiviais ir patys nevairuokime neblaivūs; pėstieji, dviratininkai ir vadeliotojai, tamsiu paros metu kelyje segėkime atšvaitus.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kviečia paminėti šią dieną.

Lapkričio 15-ąją, šeštadienį:

Vilniaus Šv. Teresės bažnyčioje vyks maldõs, susikaupimo ir apmąstymų vakaras. Šventosios Mišios – 19 valandą. Pasibaigus Šv. Mišioms apie 19 val. 30 min. bus skaitomi Keturi laiškai, kuriuos parašė išgyvenusios eismo įvykiuose žuvusių artimų žmonių netektį moterys: žmona, motina, sesuo, duktė.

Lapkričio 16 d., sekmadienį:

Šiaulių Šventų apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje 11 val. bus aukojamos Šv. Mišios. Po pamaldų vyks saugaus eismo švietėjiško projekto ,,Saugokime vieni kitus kelyje“ renginys. Koncertuos Šiaulių miesto pučiamųjų instrumentų orkestras, visuomenei bus platinami atšvaitai ir lankstinukai saugaus eismo tema.

Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčioje (Šv. Ignoto g. 6) 12 val. bus aukojamos Šv. Mišios, skirtos žuvusiesiems ir nukentėjusiems eismo įvykiuose atminti. Šv. Mišias aukos Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas. Kviečiame vilniečius ir miesto svečius dalyvauti pamaldose.

Įvairūs renginiai vyks ir kituose miestuose, rajonuose.

Pagalvokime apie beprasmiškas mirtis, kurios atsitinka dėl akimirkos klaidos, skubėjimo, neatsakingumo ir kurių taip lengva išvengti. Saugokime vieni kitus kelyje.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.