Keleivinio transporto vairuotojai apie nulį promilių jau pamiršo

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnai kartu su Valstybinės darbo inspekcijos atstovu lapkričio 24 d. tikrino keleivinių transporto priemonių vairuotojų blaivumą, transporto priemonių techninę būklę, kaip laikomasi Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Pareigūnai užkirto kelią ne tik neblaiviems vairuotojams, bet ir nesaugiai vežamų keleivių praktikai.<br>Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.
Pareigūnai užkirto kelią ne tik neblaiviems vairuotojams, bet ir nesaugiai vežamų keleivių praktikai.<br>Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:35 PM

Ankstų rytą nuo 5 iki 8 val. patikrinta 21 keleivinė transporto priemonė (3 iš jų – mokykliniai autobusai) ir jų vairuotojai. 6.10 val. Panevėžyje, prie Autobusų stoties, buvo sustabdytas autobusas „Mercedes–Benz“, kurį vairavo 0,91 promilės į alkoholio matuoklį įpūtęs vyras. Jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 126 str. 1 d. (transporto priemonės vairavimas neblaiviam, kai nustatomas lengvas neblaivumo (girtumo) laipsnis), vairuotojas nušalintas nuo vairavimo.

7.50 val. Panevėžio r., Velžio k., sustabdytas dar vienas autobusas „Merceds-Benz“. Patikrinus blaivumą, vairuotojas į alkoholio matuoklį pripūtė 0,15 promilės. Be to, vežė keleivių daugiau, negu numatyta transporto priemonės techninėje charakteristikoje.

Vežami keleiviai trukdė vairuoti ir ribojo vairuotojo matomumą. Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 6 d. (žmonių vežimo taisyklių pažeidimas, vežančio keleivius keleivinėmis transporto priemonėmis vietinio (miesto) susisiekimo maršrutais).

Išaiškinti pažeidėjai kėlė grėsmę ne tik savo, bet ir keleivių gyvybei.

Pareigūnai užkirto kelią ne tik neblaiviems vairuotojams, bet ir nesaugiai vežamų keleivių praktikai.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.