Rolandas Vilkončius privengia jaunuolių iš provincijos

Televizijos laidų ir renginių vedėjas Rolandas Vilkončius mėgsta kartais spustelėti akceleratorių, tačiau taip elgiasi tik greitkelyje ir neviršydamas leistino greičio.

R.Vilkončiui nesvetima lenktynių aistra, tačiau gatvėse jis nelenktyniauja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Vilkončiui nesvetima lenktynių aistra, tačiau gatvėse jis nelenktyniauja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius („Lietuvos rytas")

Nov 30, 2014, 5:36 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:02 AM

Jis puikiai žino, kad nuo lapkričio 1-osios greitis greitkeliuose bei magistralėse ribojamas iki 110 km/val., ir juokaudamas sako, kad nuo tos datos „lakstymo sezonas“ baigiasi.

Pašnekovas pabrėžė, kad renkantis saugų greitį būtina įvertinti situaciją ir paisyti kelio ženklų - juk šie pastatyti ne be priežasties.

„Itin atidiems reikia būti zonose, kur greitis ribojamas iki 40 km/val. ar dar labiau. Nors tenka matyti automobilių, kurie, atrodo, lekia mažiausiai 70-80 km/val. greičiu, aš visada paisau kelio ženklų“, - tvirtino TV laidų vedėjas.

R.Vilkončius įsitikinęs, kad atsargumas gyvenamosiose zonose vairuotojams yra privalomas. Niekada negali žinoti, ar į kelią neišbėgs vaikas. Magistralinius kelius padengus sniegui ar ledui taip pat kyla pavojus nesuvaldyti automobilio.

Vyras pasidžiaugė, kad mažėja pernelyg savimi pasitikinčių vairuotojų, teigiančių, jog nauju automobiliu net ir per lietų galima lėkti greitai, o kiti eismo dalyviai esą tik trukdo. Taip pat negirdėti pareiškimų, kad žieminės padangos nėra būtinos.

R.Vilkončius atkreipė dėmesį, kad didmiesčiuose vairavimo kultūra itin suprastėja iš mažesnių miestelių suvažiavus jaunimui. Pabėgę nuo tėvų, anot pašnekovo, jie elgiasi kaip nutrūkę nuo grandinės ir spaudžia kiek galėdami. Taip pat lenktyniauja sankryžose.

„Vis dėlto situacija keičiasi. Prieš 7-8 metus vos ne prie kiekvienos Vilniaus sankryžos buvo galima pamatyti tokių vaizdų, o dabar - tik prie vienos iš keturių ar penkių. Vadinasi, vairavimo kultūra pagerėjo kokius penkis kartus“, - teigiamas permainas vardijo pašnekovas.

Norintiems lenktyniauti R.Vilkončius patarė važiuoti į specializuotas trasas. Tuomet pavyks saugiai išbandyti savo automobilį, nors už tai ir teks šiek tiek sumokėti.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?