S. Urbonavičius-Samas: „Mes tauta, kuri labai mažai save saugo“

Lietuviai vis dar vengia nešioti atšvaitus, nors apakintas iš priekio atvažiuojančių automobilių ar ant priekinio stiklo nukritusiuose lietaus lašeliuose atsispindinčių gatvės žibintų vairuotojas lengvai gali nepastebėti į gatvę staiga įžengusio tamsaus silueto.

S.Urbonavičius-Samas stebisi žmonių nenoriu patiems įdėti pastangų į savo saugumą.<br>V.Balkūno nuotr.
S.Urbonavičius-Samas stebisi žmonių nenoriu patiems įdėti pastangų į savo saugumą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė ("Lietuvos rytas")

Dec 2, 2014, 7:24 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:55 AM

Projekto „Lietuvos talentai“ prodiuseris, muzikantas Saulius Urbonavičius-Samas pastebėjo, kad Lietuvoje atšvaitai daug kam asocijuojasi tik su vaikais.

Jau tampa įprasta, kad mažieji iš tolo pastebimi dėl ant drabužių ar batų prisiūtų atšvaitų, tačiau suaugusieji sau prisisegti atšvaitą pamiršta.

„Kaip vairuotojas galiu pasakyti, kad atšvaitus privaloma nešioti visiems einantiems gatve. Turi žmogus ir save saugoti, ir pagalvoti apie vairuotoją“, – tvirtino jis.

Muzikantą labai nustebino metų viduryje kilęs dviratininkų pasipiktinimas dėl naujo reikalavimo ir dieną važiuojant dviračiu vilkėti šviesą atspindinčią liemenę bei įjungti žibintus. Jo manymu, dviratininkai ir pėstieji patys turi rūpintis savo bei artimųjų saugumu ir būti matomi kelyje.

„Esame tauta, kuri labai mažai save saugo ir tikisi, kad kiti mus apsaugos. Kai pradėsime suvokti, kad turime patys save saugoti, nelaimių bus mažiau“, – įsitikinęs S.Urbonavičius-Samas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.