Vairuotojai jau pamiršo ką reiškia geltonas šviesoforo signalas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos biuras gavo pranešimą su filmuota vaizdo medžiaga apie tai, kad automobilių „Volkswagen Passat“ ir „Lexus“ vairuotojai nepaiso KET reikalavimo laikytis šviesoforo signalo nurodymų.

Geltonas signalas draudžia eismą ir įspėja, kad šviesoforo signalai pasikeis.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Geltonas signalas draudžia eismą ir įspėja, kad šviesoforo signalai pasikeis.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2014, 1:20 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:51 AM

Klaipėdos kelių policijos biuro administracinės veikslo ir eismo įvykių tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė automobilių vairuotojus, jiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai ir paskirtos administracinės nuobaudos, vadovaujantis administracinės teisės pažeidimo kodekso (ATPK) 124 str. 1 d. Automobilių vairuotojai su padarytais KET pažeidimais sutiko ir teigė, kad gailisi.

Policija vairuotojams primena: KET 73.7 punktas nurodo, kad geltonas signalas draudžia eismą ir įspėja, kad šviesoforo signalai pasikeis. Taip pat ir KET 73.11 punktu įvardinama, kad raudonas signalas arba du pakaitomis mirksintys raudoni signalai draudžia eismą.

Pagal ATPK 124 str. 1 d. numatyta, kad važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui, nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalauja taisyklės – užtraukia baudą vairuotojams nuo 100 iki 200 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 1 iki 6 mėnesių.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.